Podemos tindrà la seva pròpia sèrie de ficció l'any 2023, segons ha avançat Bambú Producciones a Efe i a Europa Press. La productora es troba immersa en el desenvolupament del producte sobre els orígens, "l'auge i la caiguda" de la formació política fundada l'any 2014. Està previst que la sèrie s'estreni en una plataforma internacional amb presència a l'estat espanyol, encara desconeguda. Recordem que fa un mes que l'exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, demana diners per obrir una televisió. Sembla que l'audiovisual té interès en la política institucional, tal com demostra la sèrie d'HBO sobre els Pujol i el futur documental serialitzat sobre Pedro Sánchez.

Creada per Ramón Campos i Gema R. Neira, la sèrie tindrà el títol Nosotros Podemos i portarà el lema "Soñaron con cambiar el mundo, el mundo les cambió a ellos" — segons consta en el dossier de premsa, il·lustrat amb una foto de Pablo Iglesias i Íñigo Errejón. El repartiment encara està per tancar, de manera que es desconeixen els noms dels actors. De moment, els creadors han assegurat que tindrà el mateix estil "realista" que Fariña — l'adaptació del llibre de Nacho Carretero sobre el narcotràfic a Galícia, que la mateixa productora va estrenar el 2018.  "Pretén tenir un estil realista, pròxim al del gran èxit Fariña. Explicar tot el que va passar tant en el pla polític com en l'humà entre aquell grup d'idealistes que van somiar canviar el món", ha avançat Bambú Producciones.

Podemos i la història d'Espanya

La ficció Nosotros Podemos pretén relatar els deu anys d'existència del partit polític des que va néixer fins a l'actualitat, així com narrar una part de la història de l'estat espanyol que encara no s'ha explicat. "Pretenem explicar els deu anys de vida de Podemos des de l'origen fins al moment actual, alhora que expliquem una part de la història d'Espanya que encara no s'ha tocat a la ficció", ha assenyalat Campos. Potser no en la ficció, però Fernando León de Aranoa va estrenar l'any 2016 el documental Política, manual de instrucciones — una anàlisi dels debats interns de la formació en el moment en què es va fundar.

En definitiva, "Nosotros Podemos és la crònica de l'ascens i la caiguda d'un dels moviments polítics més importants de la història de la democràcia espanyola". "Però sobretot és la història d'un grup d'amics que va somiar canviar les coses i de com el sistema els va acabar destruint. De com som capaços de destrossar els nostres éssers més estimats per tal de seguir perseguint un somni", ha indicat la productora.

La sinopsi de Nosotros Podemos

La sinopsi de la sèrie es remunta a l'any 2013, amb la crisi econòmica en el punt més alt. És en aquest context que un grup d'amics, professors de la facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Complutense de Madrid, es reuneixen en una casa de la serra madrilenya propietat d'un d'ells. Parlen "d'utopies, de com es podria aprofitar aquest moment per canviar les coses". "Entre cerveses, imaginen un país en el qual ja no existeix el bipartidisme, en el qual desplacen del poder la vella guàrdia, la casta política", afegeix la productora.

És a dir, que la ficció abordarà la creació del partit i també les primeres discussions, escletxes i guerres internes. "Amb la pèrdua de gairebé tots els seus fundadors, el grup d'amics deixarà d'existir per sempre", assenyala Bambú Producciones — creada l'any 2007 i productora de sèries com Gran Hotel, Las chicas del cable, Velvet o Fariña i documentals com El caso Alcàsser i 800 metros.