Poble Lliure, l'organització independentista cupaire més crítica amb la decisió de no facilitar l'investidura d'Artur Mas, ha aprofitat el dia de Reis per carregar contra una decisió que entén que "és incomplir la promesa electoral de ser l'accelerador i la garantia del procés independentista".

Poble Lliure aixopluga l'entorn del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i es disputa amb Endavant-OSAN el lideratge de la CUP.

En un comunicat, el grup afirma que "resulta paradoxal que Artur Mas critiqui la manca de sentit de país de la CUP quan podria aplicar el mateix retret a CDC", i fa autocrítica "per haver reaccionat massa tard quan es veia que les negociacions s'estaven centrant obsessivament en el nom d'una persona".

Garants de la CUP 'indepe'

Si una cosa tenen clara els integrants de Poble Lliure és que el 27 de setembre es va guanyar el plebiscit. És per això que carreguen contra qui "ha qüestionat el mandat del 27S", afegint que "ho ha fet la mateixa gent que en els seus discursos presenten sovint mobilitzacions i reivindicacions de moviments petits com a representatives de la voluntat popular".

Amb els rumors sobre la taula que la CUP o un sector de la formació pugui buscar aliances amb Catalunya Sí que es Pot, Poble Lliure es postula com el garant que no es "rebaixarà el contingut independentista" del moviment.

En aquest sentit diu que "no avalarà cap candidatura o un govern autonòmic que substitueixi l'objectiu estratègic de la independència per un hipotètic referèndum unilateral que seria una repetició del 9N del 2014", en referència a les propostes de les confluències d'esquerres a l'entorn dels comuns, Podem i ICV.