Aquest dimarts, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va confirmar que la princesa Elionor seguiria el camí del seu pare i que a partir del setembre començarà la seva formació militar en els tres exèrcits de les forces armades espanyoles. Tot i que aquest canvi en la vida de l'hereva era l'esperat i no suposa cap novetat, tampoc amb la resta de monarquies europees, la notícia ha estat tendència en les últimes hores i ha arribat als passadissos del Congrés. Allà, el portaveu del PNB a la Cambra Baixa ha ofert una entrevista a RTVE i després de desitjar sort la princesa en els seus entrenaments per convertir-se, algun dia, en capitana general de l'Exèrcit, també ha ironitzat que és "bastant estrany" que Elionor rebi instrucció militar en les tres branques de les Forces Armades si "després no et dediques a ser cap d'Estat". Això passaria si es canviés el model d'estat i Espanya passés de ser una monarquia parlamentària a una república. Amb tot, la Casa Reial sembla que podria contemplar aquesta possibilitat, ja que han aclarit que a banda de formació militar també està previst que Elionor estudiï un grau universitari, seguint de nou els passos del seu pare, Felip VI, que va formar-se en Dret. 

Esteban ha aprofitat per censurar el fet que Felip VI vagi vestit de militar al Congrés i espera que, en aquest aspecte, la filla no l'imiti: "Si algun dia es reina d'Espanya, el primer dia que vingui formalment a les Corts, que no ho faci com el seu pare, vestida de militar, perquè si és cap d'Estat, és cap d'Estat civil i no militar". El dia de la seva proclamació com a Rei davant el Congrés dels Diputats, el monarca va vestir amb un uniforme de gran etiqueta de l'Exèrcit de Terra. Cal tenir en compte que és el mateix model amb què es va casar amb Letícia Ortiz, però llavors lluïa els distintius de grau de comandant i els va canviar pels de Capità General. Ara, 9 anys després, Aitor Esteban encara li ha retret la seva elecció de vestir de militar, considerant que va ser un "detall molt lleig". 

Esteban carrega contra ERC i Bildu per la llei Mordassa 

A banda d'aquest comentari sobre l'actualitat de la Família Reial, Esteban també ha censurat que no s'hagi reformat la llei Mordassa, tot assenyalant Bildu i ERC, que hi van votar en contra. Així, ha apuntat que els partits haurien pogut plantejar esmenes per introduir determinats aspectes, cosa que no han fet, i s'han deixat portar per la situació preelectoral. 

Sobre les diferències entre els membres d'Unidas Podemos referents a la llei Mordassa, ha volgut exculpar-los i centrar-se únicament a responsabilitzar Bildu i ERC, que segons Esteban "són els que han decantat els vots i han estat els militants en això, en què no tirés endavant i en no donar més temps per seguir parlant i fins i tot aconseguir incloure alguna modificació més en els tràmits que quedaven. Han decidit tallar de soca-rel", ha sentenciat.