Es compleixen les previsions: la princesa Elionor de Borbó seguirà les passes del seu pare, Felip VI i el pròxim mes de setembre començarà la seva formació militar. Concretament, ingressarà a l'Acadèmia General Militar de l'Exèrcit de Terra, a Saragossa, un mes abans de complir la majoria d'edat i de jurar la constitució com a hereva del tron espanyol. Feia mesos que existien rumors sobre la formació militar de la princesa d'Astúries un cop hagi acabat el seu període com a estudiant de batxillerat en un internat exclusiu de Gal·les, però ha estat la ministra de Defensa, Margarita Robles, qui ha confirmat la notícia en la roda posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts. En ell, s'ha ratificat el Reial decret que regula el pas de l'hereva per les tres acadèmies dels tres exèrcits. 

Elionor segueix els passos del seu pare, Felip VI

El curs d'Elionor començarà el pròxim mes de setembre, quan ingressarà a l'Acadèmia de Saragossa i es convertirà en un soldat de la LXXXIII promoció d'aquesta institució que es remunta al segle XV. Després d'aquesta primera presa de contacte, l'hereva es formarà a l'Escola Naval Militar, a Pontevedra, i a l'Acadèmia General de l'Aire, a Múrcia. Així, seguirà exactament els mateixos passos que el seu pare i abans, el seu avi, l'emèrit Joan Carles I. "La casa de sa majestat el Rei ha entès que la princesa d'Astúries, igual que va fer el seu pare i de la mateixa manera que fan altres monarquies parlamentaries europees, ha de rebre una formació militar. Aquesta s'ha acordat que es faci immediatament, sense perjudici que a continuació pugui cursar un grau universitari (...). La idea del decret és que la princesa durant tres anys cursi la formació militar específica per ella, però en la que passarà per cadascun dels tres exèrcits", ha detallat la ministra Robles. 

La ministra també ha precisat que la Princesa d'Astúries serà la cap de la seva promoció, quan acabi la seva formació, i anirà ascendint a mesura que ho fagi fent la mateixa, tot i que no ocuparà una plaça. La ministra de Defensa s'ha mostrat satisfeta que d'aquesta manera, en algun moment, l'estat espanyol pugui tenir una dona capdavant de les Forces Armades si Elionor arriba a ser la cap d'estat. 

Retorn de l'emèrit al maig

L'anunci per part del govern espanyol coincideix amb la confirmació que el seu avi, Joan Carles I, tornarà a Espanya per segon cop des que va marxar a Abu Dhabi, ofegat per les investigacions de la Fiscalia sobre els seus negocis. I ho farà de nou per participar en les regates de Sanxenxo entre el 19,20 i 21 de maig. L'any passat, la seva visita va aixecar molta polseguera i va suposar el seu reencontre amb Felip VI després de mesos sense veure's. Llavors vam mantenir una reunió molt tensa amb el seu fill i se'n va tornar als Emirats Àrabs. Des d'aquell moment, van coincidir al funeral d'Elisabet II i al del seu tiet i cunyat Constantí de Grècia, germà de la reina Sofia. Allà es van abraçar i sembla que la relació ha millorat en els últims mesos.