Després que la setmana passada el ple del Parlament s'acabés suspenent per falta d'acords entre JxCat i ERC, i que s'especulés que segurament s'acabaria celebrant ja a finals de setembre, avui la Junta de Portaveus ha decidit per majoria retardar-lo fins els 2, 3 i 4 d'octubre, quan es celebrarà el debat de política general.

El president del Parlament, Roger Torrent, va decidir suspendre el ple després de fer-se evidents les diferències entre JxCat i ERC pel que fa a la substitució dels diputats suspesosEls primers volen deixar Carles Puigdemont al marge, però els segons no hi estan d'acord.

Fonts parlamentàries han explicat a Europa Press que el ple que es va suspendre la setmana passada no es reprendrà fins al dimecres 10 d'octubre, una setmana després del Debat de Política General.

Emparant-se en l’informe dels lletrats sobre l’abast de la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, l’acord sotmès a votació i decaigut establia que els diputats afectats per la suspensió automàtica “siguin substituïts pels membres que designin els seus respectius grups parlamentaris".