Passades tres setmanes de la dimissió del ja exalcalde socialista de Badalona Àlex Pastor, després d'haver estat detingut per saltar-se el confinament, conduir begut i agredir un mosso d'esquadra, el ple municipal duu a terme una nova sessió d'investidura. La ciutat viu de nou un ple d'infart, per la incertesa de qui serà el nou alcalde.

Després de diversos dies de negociacions fallides, PSC i Guanyem Badalona han intentat arribar a un acord les últimes hores per tancar un pacte d'alcaldia compartida. Tot i això, les posicions enrocades entre els dos partits fins a l'últim minut​ podrien dur a l'alcaldia el popular Xavier García Albiol. 

La sessió d'investidura comença a les 12 del migdia. Un quart d'hora abans, però, es durà a terme la possessió del càrrec del nou regidor del PSC en substitució d'Àlex Pastor. El ple té lloc al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) i no a l'edifici històric de l'ajuntament, per tal de garantir que pugui ser presencial i que es mantinguin les distàncies de seguretat.