Badalona tornarà a viure aquest dimarts un ple d'infart. A l'inici de la sessió d'investidura, prevista per les 12 del migdia, el PSC i Guanyem Badalona no han aconseguit segellar cap acord per compartir l'alcaldia i les posicions continuen enrocades. El principal escull material és el repartiment del temps de mandat entre els dos partits i la signatura de l'acord. 

Els socialistes insisteixen en la proposta que van fer aquest dilluns al migdia quan van proposar 18 mesos de mandat per Dolors Sabater i 18 pel socialista Ruben Guijarro. A més, demanen tenir un document signat i vinculant abans del ple d'investidura. Si no, alerten que presentaran la seva pròpia candidatura. "No hi ha res més a negociar. Ens reunirem amb Guanyem només per signar el document", defensen a primera hora d'aquest matí fonts socialistes.

Des de Guanyem Badalona insisteixen que no hi ha temps material per convocar una assemblea del partit i posar la proposta de compartir l'alcaldia sobre la taula i demanen investir la seva candidata i seguir negociant posteriorment el repartiment. Una posició inacceptable pel PSC. A més, des del partit de l'exalcaldessa insisteixen que el repartiment hauria de ser de dos anys per Sabater i un pels socialistes, ja que aquests ja han governant el darrer any la ciutat. 

"La gota que fa vessar el got"

A ningú se li escapa, però, que més enllà d'aquestes discrepàncies, que podrien semblar serrells, hi ha tot un mar de desavinences, recels i confiances trencades des de fa molt temps. Els socialistes van fer fora Sabater del govern municipal ara fa dos anys a través d'una moció de censura amb el PP i l'any passat van forçar-los a investir Àlex Pastor alcalde amb un xec en blanc. Uns errors que els de Sabater no estan disposats a repetir. 

Des de Guanyem, asseguren a hores d'ara que ja no és tant els sis mesos que ballen entre el repartiment que demanen uns i el que proposen els altres, sinó que és "la gota que fa vessar el got". "Han forçat molt el tema", defensen les mateixes fonts, que retreuen que la proposta dels socialistes arribés ahir a les tres de la tarda, a menys de 24 hores pel ple i sense marge per negociar ni discutir-la en condicions. 

Així doncs, a escasses hores de la investidura, encara ningú gosa posar la mà al foc per dir qui serà el proper alcalde de la quarta ciutat més poblada de Catalunya. Si no hi ha pacte entre PSC i Guanyem abans de les 12, el popular Xavier Garcia Albiol serà re escollit alcalde de la ciutat en ser la força més votada.