Els advocats juguen un paper clau en qualsevol judici i més si es diu Gonzalo Boye, que també juga un paper clau als mitjans. Boye és conegut per ser un advocat amb molta reputació, per defensar a alts càrrecs independentistes i, també, pels seus missatges a Twitter, carregats d'ironia, que són veritables declaracions d'intencions. Aquest dimecres és la darrera sessió del judici contra la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, la defensa de la qual està a càrrec de Boye i Isabel Elbal. Durant el judici, que va començar el 10 de febrer amb les qüestions prèvies, l'advocat de la també presidenta de Junts per Catalunya ha fet, gairebé a diari, una piulada amb una cançó diferent, creant així la 'playlist' del judici a Borràs.

El viatge musical comença el mateix 10 de febrer amb la cançó Fortunate Son de Creedence Clearwater Revival, però no qualsevol versió del tema, Boye escull la que sona a la pel·lícula Good Morning Vietnam (1987) dirigida per Barry Levinson i protagonitzada per Robin Williams:

Cocaine d'Eric Clapton és la següent cançó que va compartir l'advocat i ho va fer el dia 20 de febrer, quan van declarar Isaias Herrero i Andreu Pujol i el dia en que Borràs va demanar declarar l'última de tot el procés. Cal recordar que Herrero, des de fa dècades, és addicte a les drogues, de les quals s'ha tractat en diverses ocasions. El 2017 va augmentar el seu consum, cosa que el va desgastar físicament i el va afectar a la feina, fins al punt que una amiga el va ajudar a acabar alguns projectes. Abans d'aquell estiu va ingressar en un programa de desintoxicació amb metadona, però després de l'estiu seguia necessitant molts diners per comprar droga i va començar a comprar-ne i vendre'n a través de l'internet profund, i també va comprar diners falsos. Això el va portar a ser condemnat per tràfic de drogues i falsificació de moneda.

El dia 14 de febrer, a més de ser el dia dels enamorats, també va ser la jornada de judici en que es va respondre a les qüestions prèvies i, abans d'entrar al TSJC a escoltar el tribunal Boye va compartir el tema Malabares d'Estopa. La 'playlist' segueix a ritme de heavymetal, concretament amb el tema No Fear de Rage. El títol d'aquesta cançó vol dir "Sense por", i Boye la va publicar el mateix dia que el tema d'Estopa.

Temes empoderadors per seguir lluitant

El viatge musical segueix el dia 22 de febrer, jornada en que al TSJC hi havia declaracions dels testimonis proposats per la Fiscalia. Aquell dia declarava, entre d'altres, Assumpta Pagespetit, l'ex responsable d'administració de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que va assegurar que ella va comentar a Laura Borràs que no era normal que l'acusat Isaías Herrero presentés pressupostos d'empreses diferents per als encàrrecs de la nova web de la ILC. La testimoni va explicar que a ella i a altres treballadors els va sobtar que Herrero estigués darrere de tots els encàrrecs, encara que fossin a empreses diferents, i va demanar a Borràs canviar el procediment d'adjudicació dels contractes, passant-los de contractes menors a un contracte negociat. Boye va optar per arrencar la jornada amb un tema de Baron-Rojo anomenat Seguimos Vivos.

El dia 23 de febrer declaraven al TSJC els testimonis policials, dos Mossos d'Esquadra i quatre funcionaris de la unitat de policia judicial de la Guàrdia Civil. A més, aquell era el dia en que declaraven també els testimonis proposats per la defensa de Borràs, entre els quals hi havia els exconsellers de Cultura Ferran Mascarell i Santi Vila. Tots dos van assegurar que mai ningú els va advertir que hi podia haver irregularitats en contractes de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquest dia la cançó que va publicar Boye era un clàssic, We Will Rock You de Queen, però amb una petita variació, la piulada que acompanya la cançó deia "I will rock you", 'I' (jo) i no pas el que diu l'original, 'we' (nosaltres).

I arribem a aquest dimecres, 1 de març, darrera sessió del judici, quan es llegiran les conclusions i es podrà saber si la Fiscalia rebaixa la petició de penes per a Isaias Herrero i Andreu Pujol, fet que provaria que hi havia un pacte amb el ministeri públic per incriminar Borràs i així reduir les seves penes. Per a aquesta ocasió Boye ha compartit la cançó War (it's not over yet) de The Alarm, que si es tradueix de l'anglès vol dir, literalment, 'La guerra (encara no s'ha acabat).