Edmundo Bal Francés, l’advocat de l’Estat que veia rebel·lió en el referèndum de l’1-O i que també va ser el número quatre d’Albert Rivera a les eleccions generals del 28-A, ha fet gala del seu ressentiment amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

El govern espanyol va destituir Edmundo Bal poc abans que comencés el judici al procés i, després que aquest dimarts les acusacions del judici al procés exposessin les seves conclusions finals, Bal està molt decebut amb les conclusions de l'Advocacia de l'Estat.

En una piulada l'advocat ha fet pública la seva decepció i, al mateix temps, ha deixat entreveure el ressentiment per la seva destitució. "Sento molta tristesa veient com el govern de Pedro Sánchez està tacant el nom de l'Advocacia de l'Estat per ocultar la violència del cop separatista".

Bal està disconforme amb les conclusions que va exposar l'advocada de l'Estat Rosa María Seoane. L'advocada va defensar que les proves aportades durant el judici de l'1-O encaixen en la sedició i va rebaixar les tesis de la fiscalia, que acusa per rebel·lió. "L'ús de la violència no ha estat un dels elements estructurals del pla portat a terme pels acusats per aconseguir els seus fins ni ha estat organitzada de manera proporcionada", va manifestar a l'informe final.

Si bé l'Advocacia s'endú una bona cleca de Bal, la fiscalia en surt molt ben parada: "La fiscalia sí que ha estat contundent i coherent amb els fets". La fiscalia de l'Estat va fer els presos responsables d'un "cop d'Estat" contra Espanya.