Rosa María Seoane, advocada de l'Estat, ha començat el seu informe final fent un al·legat al bon fer del tribunal i a les garanties del judici. Seoane s'ha refermat en el fet que ha estat un judici amb "les màximes garanties" i que s'ha fet una anàlisi "exclusivament jurídica". "No s'ha causat cap indefensió immaterial a les parts", ha afegit.

"Les reunions que consten a l'agenda Moleskine proven que l'organització del referèndum era un procés premeditat", ha prosseguit l'advocada de l'Estat durant un discurs entretallat i buscant el seu guió a l'ordinador que durant tot el judici l'ha acompanyat.

Seoane ha deixat anar pràcticament al final de la seva intervenció: "No es pot equiparar la violència amb l'ús de la força". També ha volgut deixar clar que la participació de Carme Forcadell "va tenir un paper fonamental en l'aparença de normalitat i en la creació d'un marc legítim paral·lel". 

Seoane també ha exposat que "és rellevant que totes les resolucions del Parlament fossin després suspeses pel TC". "l el full de ruta es va convertir en programa de Govern", ha dit Seoane destacant, també, la qüestió de confiança de Carles Puigdemont. 

L'advocada de l'Estat s'ha limitat a fer un relat cronològic sobre els fets que s'han jutjat. I entre aquests fets ha destacat que "el 6 de setembre, Junqueras i Puigdemont demanen per carta als alcaldes catalans que cedeixin els col·legis com a centres electorals".

"Tots els membres del Govern van assumir tota la responsabilitat dels actes", ha dit assenyalant a tots i cada un dels processats que formaven part del Govern Puigdemont, també Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, que no estan a la presó. "La mobilització social tenia una important rellevància en aquest full de ruta", diu Seoane sense citar en cap moment la violència que no s'ha tret de la boca la fiscalia durant les 4 hores que ha durat l'informe final del ministeri públic. "La Plataforma Escoles Obertes no hauria tirat endavant sense la connivència del mateix Govern", ha afegit.

També ha culpabilitzat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart d'animar la multitud a rebel·lar-se: "L'actuació de Sànchez i Cuixart volia esperonar les masses". "L'ombra del 9-N sobrevolava sobre el Govern", ha dit Seoane en un moment de creativitat del seu discurs.

Seoane ha tancat la seva intervenció defensant el delicte de sedició i desobediència dient que ha quedat provat tant objectivament com subjectiva.