Després que la periodista Pilar Rahola s'hagi lamentat a Twitter que El País ha assenyalat periodistes, el director adjunt del diari esmentat, David Alandete, li ha retret per Twitter que "no assenyalem ningú", sinó que, segons ha dit, "informem dels principals activistes a favor de la independència". Precisament per això, li ha preguntat si "no està vostè orgullosa de la seva part al 'procés'?".

Davant d'això, Rahola li ha demanat "per què no posa els principals periodistes a la contra, atès que poseu política?", perquè això li ha fet "pudoreta" i Alandete li ha respòs que "identifiquem els líders del procés" i li ha deixat anar que ella "és una de les principals activistes".

La periodista, visiblement molesta, li ha recordat que el seu diari també fa opinió, mentre que el director adjunt de El País li ha fet saber que el seu diari, als editorials, "defensa i defensarà la democràcia i la Constitució" i ha subratllat que això no vol dir que siguin activistes, ni líders polítics.

Precisament per això, Rahola ha posat de relleu que a les tertúlies i als seus articles "defensa i defensaran la democràcia i els drets civils" i li ha preguntat quina és la diferència.

A partir d'aquí, Alandete no s'ho ha pres tan bé: ha entès com un insult la paraula "pudoreta" i ha començat a compartir editorials antigcs d'El País, per justificar que no només critiquen el procés als seus editorials.