Qui és qui al procés? Sota el títol "Els rostres del procés", El País ha assenyalat dins del seu especial "Els rostres del procés", no només els polítics vinculats al Parlament —tant per ser favorables, com per no ser-ho i donar més ales als independentistes—, sinó també tres periodistes que consideren claus en el camí cap a l'1-O. 

Es tracta de Pilar RaholaMònica Terribas i Jordi Basté, a qui fan responsables d'influir en el referèndum i els posen cara i edat com si d'això depengués la seva opinió. De Rahola destaquen que va ser la primera candidata d'ERC que va obtenir un escó al Congrés, però sobretot subratllen que ara "és una de les columnistes i tertulianes més influents a Catalunya i una defensora acèrrima de les tesis independentistes i de les figures de Mas i Puigdemont".

Mentrestant, sobre Terribas posen de relleu que és la presentadora de El Matí de Catalunya Ràdio, que és l'emissora pública de Catalunya i la segona més escoltada. Ara, segons el diari citat, "s'ha convertit en una de les veus més actives de suport al procés". De Basté recorden que presenta El Món a RAC1 i asseguren que "és un dels defensors del referèndum amb més projecció pública".

Fora del món de la comunicació, El País assenyala com a protagonistes els membres del Govern i del Parlament favorables al procés, però també hi apareixen rostres inclosos en el bloc constitucional com el de la líder de Cs, Inés Arrimadas, pel seu "paper protagonista" durant el ple del 6 i 7 de setembre a la cambra catalana, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, i el líder del PP català, Xavier García Albiol.