Segona pífia del PDeCAT en la campanya per a les eleccions del 14-F. Després del polèmic espot en què es jugava -molt desencertadament- amb la coincidència de cognoms entre la seva candidata, Àngels Chacón, i l'exministra socialista, la difunta Carme Chacón, ara han utilitzat sense permís ni drets la imatge d'uns castellers per adornar el seu programa electoral.

Es tracta dels Castellers del Poble Sec, que a través del seu perfil de Twitter van denunciar l'apropiació de la seva imatge per part del partit que presideix David Bonvehí. La imatge dels Castellers es troba a la pàgina 71 del programa electoral.

 

"Els Castellers del Poble Sec no autoritzem en cap cas la utilització d'imatges de la colla per promocionar el missatge electoral del PDeCAT", denuncien. "Us demanem que la traieu immediatament, ja que no hem donat autorització de l'ús de la nostra imatge a cap partit. Som cultura popular", insten.

Tot i la denúncia, la colla castellera ha confirmat a ElNacional.cat que no han rebut cap resposta per part de la formació. Tampoc preveuen dur a terme cap altra acció.

Cal recordar que en el cas del polèmic espot, la primera resposta per part del partit davant les queixes del PSC va ser defensar que "a l'espot en cap moment es falta al respecte a la memòria ni al llegat de la política socialista" tot i "lamentar que l'anunci de precampanya hagi pogut ofendre la sensibilitat d'algú".

Tanmateix, poques hores després la mateixa candidata, Àngels Chacón, va demanar disculpes personalment a la mare de Carme Chacón​ i l'equip de campanya del partit va retirar l'espot de les xarxes.

Una campanya difícil

Tots aquests errors no ajuden gens a un partit que, segons la gran majoria d'enquestes, no obtindrà representació al Parlament. El divorci amb JxCat ha deixat la formació amb pocs actius polítics i els que conserva, com el president Mas, l'exvicepresidenta Ortega o l'exconseller Mas-Colell, no semblen  atraure un electorat molt establert en la candidatura encapçalada per Laura Borràs.

 

Imatge principal: Foto dels Castellers del Poble Sec utilitzada pel PDeCAT per adornar el seu programa electoral / Castellers del Poble Sec