El PSC exigeix al PDeCAT que retiri el vídeo de precampanya on juga amb el cognom d'Àngels Chacón i es confon amb l'exministra socialista Carme Chacón. "El vídeo de campanya del PDeCAT fa una apropiació inadequada de la memòria de Carme Chacón. N'exigim al partit i a la seva candidata la retirada immediata i que demanin disculpes a la família", han exigit amb una piulada aquest dijous. Per la seva banda, el PDeCAT ha emès un comunicat demanant disculpes a qui hagin pogut ferir la sensibilitat.

L'advocada i política socialista Carme Chacón va ser ministra d'Habitatge entre 2007 i 2008, i ministra de Defensa entre el 2008 i el 2011. Chacón va morir l'abril del 2017 a causa d'una cardiopatia congènita.

El polèmic vídeo del PDeCAT

Alguns dels vídeos de campanya del PDeCAT han aixecat polèmica a les xarxes. En aquest darrer, difós aquest dijous a Twitter en una piulada on es pot llegir: "La nostra és l'Àngels, la consellera", es pot veure una àvia i el seu net parlant de l’exconsellera. "Aquesta no és la Chacón aquella, la socialista, que va ser ministra?", confon la dona gran. "No, aquesta és independentista, es diu Àngels, i va treballar amb Torra de consellera d’Empresa", explica el jove.

El vídeo ha provocat les crítiques d'alguns usuaris de la xarxa social, així com la petició del PSC perquè el retirin immediatament. Per això, des del PDeCAT han emès un comunicat on lamenten "que l'anunci de precampanya hagi pogut ofendre la sensibilitat d'algú". "Si aquest és el cas, demanem excuses, especialment a la seva família. En cap moment hi ha hagut la intenció d'apropiar-nos de la figura de l'exministra Carme Chacón, reconeguda política catalana, que lamentablement ja no està entre nosaltres", han escrit. Tot i això, consideren que a l'espot "en cap moment es falta al respecte a la memòria ni al llegat la política socialista". 

La incògnita sobre les eleccions del 14-F

Tot i que la situació pandèmica manté en incògnita la data de les eleccions, el PDeCAT no ha aturat els seus controvertits espots de campanya. Fins aquest divendres no serà oficial, però l'ajornament de les eleccions és una de les opcions que el Govern té sobre la taula. Fonts de l'executiu català consultades per ElNacional.cat adverteixen que tenint en compte que la pandèmia es manté a l'alça, "podria ser un veritable caos". Per això, avancen que "en aquest context actual es faria difícil fer-les, més veient l'exemple proper d'Euskadi i Galícia" que durant la primera onada de la pandèmia van posposar-les.

Aquest dijous, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha compartit amb els partits catalans un nou informe, al qual ha tingut accés aquest diari, sobre el panorama epidemiològic que preveu d'aquí a un mes, que és per quan estan programades les eleccions. I la projecció segueix sent negre. Catalunya serà "en plena cresta de la tercera onada", diuen.