Que el més probable sigui que s'acabin ajornant les eleccions té, com a mínim, una pèssima derivada, que és que la batussa electoral entre partits seguirà viva molt més temps. Avui, a diferència del que últimament és costum, els protagonistes no són socis de govern, JxCat i ERC o PSOE i Podemos. L'enganxada ha estat entre el PDeCAT i el PSC. L'espot electoral dels postconvergents ha indignat els socialistes, perquè fa servir el nom de la seva difunta exministra Carme Chacón. 

La candidata del PDeCAT comparteix cognom amb l'exdirigent socialista, traspassada l'any 2017 als 46 anys. A l'anunci, un jove conversa —mig en català, mig en castellà— amb la seva àvia en un entorn que sembla l'extraradi de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ella li pregunta si "aquesta no és la Chacón aquella, la socialista, que va ser ministra?". Ell li respon que no, que "aquesta és independentista i es diu Àngels".

"En cap moment falta al respecte"

El PSC considera la campanya de molt mal gust i ha exigit la seva retirada. El PDeCAT ha replicat en un comunicat que "lamenta que l'anunci de precampanya hagi pogut ofendre la sensibilitat d'algú". I demanen "excuses, especialment a la seva família". A la vegada manifesten que "en cap moment hi ha hagut la intenció d'apropiar-nos de la figura de l'exministra Carme Chacón, reconeguda política catalana". Ara bé, puntualitzen que "a l'espot en cap moment es falta al respecte a la memòria ni al llegat de la política socialista".

Poques hores després, la candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, ha demanat disculpes personalment a la mare de Carme Chacón i l'equip de campanya del partit ha retirat l'espot de les xarxes.