L'acte del president de la Generalitat al Parlament Europeu no deixa d'aixecar polèmica fins i tot abans de celebrar-se. Aquesta tarda, els eurodiputats Ramon Tremosa (PDeCAT) i Esteban González Pons (PP) han protagonitzat una picabaralla a Twitter arran de la coincidència de l'acte del govern català i d'una trobada entre el nou president del Parlament Europeu amb els ambaixadors.

En un missatge a la xarxa social, Tremosa ha acusat el PP de "contraprogramar" l'acte de Puigdemont per "evitar el ple a la sala gran" del Parlament Europeu. Per fer-ho, assegurava que els populars espanyols havien hagut de "treure el Sant Cristo gros", en referència al president de l'Eurocambra, Antonio Tajani.

L'eurodiputat popular, que divendres passat va enviar una carta als seus companys de grup per demanar que no anessin a l'acte, ha respost amb un altre tuit desvinculant la coincidència dels dos actes de cap intenció de contraprogramació. "No viuen al món real", declarava, fent befa de la versió de Tremosa.

Més tard, Tremosa ha replicat González Pons convidant-lo a la conferència. "Vine demà, escolta i comencem l'autèntic diàleg sobre el referèndum", ha suggerit, recordant l'actuació de l'exprimer ministre del Regne Unit, David Cameron, quan va avalar el referèndum escocès.

El popular també ha tingut unes paraules per a Puigdemont, a qui ha interrogat sobre els fons amb què es pagarà el viatge de la comitiva catalana a Brussel·les. A més, també ha defensat l'enviament de la carta als eurodiputats assegurant que tan sols "dóna la seva opinió als seus companys".