El nou president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, del Partit Popular Europeu, ha convocat una trobada amb tots els ambaixadors acreditats a Brussel·les per demà a les set de la tarda. Aquesta convocatòria coincideix amb la conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà aquest dimarts al Parlament Europeu sota el títol "The catalan referendum", on també està previst que participin Oriol Junqueras i Raül Romeva.

La coincidència entre l’acte de Puigdemont, Junqueras i Romeva i la recepció de la presidència del Parlament Europeu al cos diplomàtic no preocupa al Govern, ja que, segons han apuntat fonts de l’executiu, les missions diplomàtiques tenen molts membres i ja estan molt informades sobre la situació catalana.

El president de la Generalitat, el vicepresident i el conseller d’Exteriors faran la seva conferència a la sala PHS 3C050, la més gran de l’Eurocambra, situada justament davant del plenari. La trobada diplomàtica de Tajani es farà a l’espai obert Yehudi Menuhin, a la primera planta de l’Eurocambra, exactament dos pisos per sota de la PHS 3C050, on normalment es fan concerts i recepcions. 

Pressions des del PP espanyol

L'anunci de la reunió de Tajani amb els ambaixadors arriba després de pressions des dels representants del PP a Europa cap als seus companys de partit perquè no assistissin a la conferència del govern català.

Divendres passat, l’eurodiputat del PP i portaveu de la delegació espanyola, Esteban González Pons, ja va enviar una carta a la resta d’europarlamentaris del Partit Popular Europeu en la qual se’ls instava a no acudir a l'acte de dimarts a la capital belga. "Podria ser utilitzat per fer creure que el PPE dóna suport a aquest acte il·legal en contra de la Constitució Espanyola”, avisava a la missiva.