La carta que l’eurodiputat del PP i portaveu de la delegació espanyola, Esteban González Pons, va enviar divendres passat a la resta d’europarlamentaris del Partit Popular Europeu (PPE) -en la qual se’ls instava a no acudir a la conferència de dimarts a Brussel·les del president Puigdemont-, inclou una advertència als seus correligionaris, ja que assenyala que la presència de membres d’aquest grup es podria entendre com a que “el PPE dóna suport a aquest acte il·legal en contra de la Constitució Espanyola”.

 

Feu click a la imatge per veure-la en gran

En la missiva, l’eurodiputat fa una crida a boicotejar l’acte , assenyalant que es tracta d'un acte no oficial i de defensa d’un referèndum d'independència "inconstitucional" i contrari als "més profunds" principis de la UE.

Així mateix, tot i reconèixer que la conferència se celebrarà perquè “la llibertat d'expressió es troba al centre dels nostres drets més preciosos”, , el portaveu del PP a l'Eurocambra reivindica el dret a "diferir" i a "aixecar la veu" davant d'intents de posar en dubte la integritat territorial, la sobirania i la democràcia.

La conferència està organitzada per tres eurodiputats catalans -Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras d'ERC i Ramon Tremosa, del PDeCat-, i Puigdemont estarà acompanyat pel vicepresident, Oriol Junqueras, i pel conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, al qual al cartell de l'esdeveniment s'anuncia com a ministre d'Exteriors. Entre els eurodiputats que ja han confirmat la seva assistència s’hi troba el portaveu d’ICV, Ernest Urtasun.