Forta picabaralla la que s'ha produït aquest dimecres al Parlament entre el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i la CUP pel desnonament que els Mossos van efectuar ahir al bloc Gayarre de Sants, a Barcelona.

Un fort desplegament dels Mossos, el qual el diputat Vidal Aragonès ha quantificat en una desena de furgons i 100 agents, va desallotjar d'aquest bloc quatre famílies amb sis menors a càrrec. Un dels menors és un nadó amb deu dies de vida.

Aragonès ha carregat durament contra Sàmper per aquest desnonament assegurant que "aquestes imatges ens fan mal". El parlamentari anticapitalista ha qualificat l'actuació de la policia catalana "d'inadmissible" i ha afirmat que "amb els 30.000 euros" que ha dit que val el desplegament d'ahir "es podria pagar l'habitatge de moltes famílies".

A l'hora de respondre, el conseller Sàmper no s'ha volgut deixar res al sac i ha acusat la CUP i les organitzacions de l'esquerra independentista "d'impedir la mediació". "Vostès ahir van impedir la mediació perquè els convé que hi hagi intervencions dels Mossos ara que hi ha eleccions perquè és el seu target", ha acusat.

Samper ha afegit que ahir Interior només va enviar agents de mediació, "amb camisa i gorra perquè ens entenguem", i agents d'ordre, sent aquest un compromís adoptat per ell mateix per a tots els desnonaments. "Prou ja de modificar la realitat i prou ja de dir mentides. Una cosa és el que em diu la diputada Maria Sirvent en privat i una altra cosa el que diuen aquí", ha dit mentre la diputada negava amb el cap des del seu escó.

Posteriorment, Sirvent ha exigit a Sàmper retirar l'acusació contra la CUP d'impedir la mediació, la qual ha titllat de "miserable i mentida".

L'Ajuntament, disposat a pagar el lloguer

Sobre aquest tema, l'Ajuntament de Barcelona es va oferir al propietari per pagar el lloguer de les famílies segons l’índex de referència, però, segons la portaveu de la Plataforma per l’Habitatge de Sants, l’empresa no va voler negociar.

"S’ha intentat establir una negociació amb el propietari perquè els doni un lloguer social. És un gran propietari que divideix els seus habitatges en diferents empreses. No hi ha hagut resposta a aquesta demanda", va dir la portaveu de l'organització.