Els Mossos d'Esquadra han apartat de les seves funcions un agent de la comissaria general d'Informació, arran d'una investigació interna que van obrir sobre un suposat cas d'espionatge a formacions de l'esquerra independentista.

Segons ha informat avui la policia catalana en un comunicat, la reubicació d'aquest agent s'ha acordat arran d'una investigació de la Divisió d'Afers Interns (DAI), que es va obrir després que el setmanari La Directa publiqués que almenys catorze adreces de correu electrònic d'associacions de l'esquerra independentista havien estat suplantades en un suposat cas d'espionatge polític. En concret, aquest setmanari ha detallat que les adreces d'IP utilitzades en aquest suposat cas d'espionatge digital assenyalaven la comissaria general d'Informació dels Mossos d'Esquadra.

Després de tenir coneixement d'aquestes revelacions, la direcció general dels Mossos va obrir una informació reservada, portada a terme per la DAI, que s'ha concretat ara en un expedient disciplinari cap a un mosso d'aquesta comissaria, que ha estat apartat de les seves funcions i que passarà a ocupar la seva feina en una altra àrea de la policia catalana.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va descartar dimecres passat al Parlament que els Mossos d'Esquadra haguessin espiat membres de la CUP i de l'esquerra independentista mitjançant la intervenció de correus electrònics, tot i que va avançar que s'estava investigant si algun agent ho havia fet a títol particular.

En resposta a la diputada de la CUP Maria Sirvent a la comissió d'Interior de Parlament, Sàmper es va referir així dimecres passat a la suposada trama d'espionatge que la formació anticapitalista va denunciar fa setmanes i en què va implicar els Mossos d'Esquadra i d'altres organismes de la Generalitat. "El primer preocupat perquè no hi hagi una intervenció així, li asseguro que soc jo", va afirmar Sàmper, que va sostenir que, com a cos, els Mossos d'Esquadra "no han fet absolutament res" del que va denunciar la formació anticapitalista.

Tot i això, Sàmper va confirmar que el Departament d'Interior estava investigant "si algun mosso ho ha fet a títol individual" i, si es confirma, segons va dir llavors Sàmper, "tindrà les conseqüències necessàries en tots els nivells" i la col·laboració per part de la conselleria serà "total i plena".

La CUP ha indicat que no veu clar que una operació "d'aquesta magnitud" fos propiciada "per una sola persona".