El dirigent històric de l'SPD Felix von Grünberg ha demanat que Alemanya no faci cas de les pressions espanyoles. Responent a un escrit de l'ambaixada espanyola a Suïssa que es queixava que els interlocutors suïssos, sovint no fan cas de les peticions d'Espanya sobre Catalunya. Von Grünberg ha manifestat a través del seu compte de Twitter, que aquest fet "tant de bo fos també així a Alemanya".

La petició de von Grünberg arriba després que l'ambaixada espanyola revelés que es produeix certa desesperació en medis diplomàtics espanyols quan el president Carles Puigdemont es trasllada a algun país, fins al punt que apareixen tensions amb el ministeri d'Afers Exteriors.

No és la primera vegada que el dirigent de l'SPD mostra el seu suport als presos polítics i exiliats. Von Gründberg, que va declarar al judici de l'1-O com observador internacional, va assegurar que els tribunals alemanys i internacionals ja havien determinat que no hi havia delicte de rebel·lió, i que el judici era un procés polític.