El vicepresident de l'Agència d'Ajuda als Refugiats de l'ONU a Alemanya, Felix von Grünberg, dirigent històric de l'SPD, ha visitat el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva a la presó de Lledoners. A la sortida, Von Grünberg ha recordat a Espanya que "els tribunals alemanys i internacionals ja han determinat que no hi havia delicte de rebel·lió". "Hem d'assumir doncs que és un procés polític contra l'expressió democràtica", ha afegit.

Ha expressat la seva esperança que la seva visita serveixi per cridar l'atenció sobre el cas. Al seu entendre, aquesta situació s'ha convertit en un problema "no només per a Espanya sinó per a Europa", i ha demanat que es faci pressió a la Justícia espanyola.

Von Grünberg té previst reunir-se els pròxims dies també amb altres presos polítics. Demà es reunirà amb la presidenta del Parlament Carme Forcadell a Mas d'Enric. També té previst entrevistar-se amb el conseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch.

Com a dirigent socialdemòcrata, Von Grünberg s'ha ofert diverses vegades com a mitjancer amb el PSOE per establir alguna via de diàleg entre Catalunya i l'Estat, deixant de banda les vies judicials.

"Avui visito Raül Romeva a la presó de Lledoners, a Catalunya. Abans que comenci el judici a Madrid hi vull tornar a parlar. Està en presó preventiva des del 23 de març del 2018", ha recordat.