Marta Torrecillas és una dels centenars de víctimes de l'1-O i una de les més conegudes ja que va assegurar que un agent li havia trencat els dits de la mà i l'havia agredit sexualment.

Aquest dimarts van declarar quatre policies espanyols, dos d'ells comandaments, un inspector i un sotsinspector, que van estar a les càrregues de les Escoles Pies, Mediterrània i l'institut Pau Claris; en aquest darrer és on Marta Torrecillas va patir l'agressió.

La víctima de la repressió policial ha fet una piulada perplexa després que el policia que la va agredir declarés que: "Va caure sola, que tenia actitud agressiva i que portava un objecte a la mà que no va poder identificar". La Marta no pot entendre les paraules de l'agent de policia i per això, en to irònic, explica que mirarà de nou els vídeos "no sigui que no m'ho hagués fixat bé".

L'agent que va dir aquestes paraules és un sotsinspector de la policia espanyola, segons indica El País, i quan declarava va negar que agredís i tirés una dona per les escales; "va caure quan intentava apartar-la".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha enviat un missatge de suport a la Marta: "ningú es creu aquesta barbaritat", ha escrit a Twitter. En la mateixa línia, ha afegit que la seva dignitat "ens encoratja a lluitar amb la lluita".