La moció de censura de Badalona és a la corda fluixa. El líder del Partit Popular a la ciutat, Xavier García Albiol ha anunciat avui que la seva formació “obra un període de reflexió per definir el sentit del vot”. Considera que és "inadmissible" que el PSC, una setmana després d'haver registrat la moció per fer fora l’alcaldessa Dolors Sabater, no hagi explicat “com pensa governar la ciutat”. “Fins que no veiem com actuen els socialistes, no definirem el nostre posicionament sobre la moció”, ha dit Albiol. El popular ha afirmat que no es fa "enrere" però estar clar, que les seves paraules sonen a amenaça.

García Albiol considera que és “insòlit” que els qui han de governar la ciutat en els propers nous mesos “actuïn d’esquenes els veïns” i no hagin donat “cap explicació del seu projecte”. “Els veïns no mereixen que se’ls tingui en una situació de misteri fins no se sap ben bé quan”, ha dit. Al mateix temps ha desitjat que "el silenci" dels socialistes no sigui sinònim "de farol". Albiol també ha lamentat que el PSC no hagi tingut “la capacitat” d’arribar a “consensos i acords”

Badalona no és un club "d'amigatxus"

Segons Albiol, Badalona no és “ni un broma ni un club d’amigatxus”, és la “quarta ciutat més gran de Catalunya i no pot estar a expenses “de les ocurrències de dos senyors i una senyora -en referència als tres regidors socialistes- que la única cosa que han dit es que treballaran molt”.

El líder dels populars badalonins ha acusat la formació que lidera Àlex Pastor "d'infantilitsta" perquè assegura que treballaran les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Albiol ha comparat aquesta afirmació amb el concurs de Miss Món on totes les concursants demanen "la pau al món". 

Albiol ha recordat als socialistes que el suport dels 10 regidors del Partit Popular no és “un xec en blanc” i ha senyalat que si la moció del dia 20 prospera serà “única i exclusivament” perquè el PP ha tingut com a prioritat tirar endavant el govern de Badalona.

Xavier García Abliol ha explicat que "ningú" els ha fet cap proposta per formar part del govern i s'ha reafirmat en la idea que no forma part de la seves prioritats "entrar-hi". 

El proper dimecres 20 de juny tindrà lloc la moció de censura contra l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. El PSC compta d'entrada amb el suport dels 10 regidors del PP i el regidor de Ciutadans, caldrà veure quin és finalment el desenllaç.