Els militants del PSC de Badalona han votat massivament a favor d'aliar-se amb el PP i Cs per presentar una moció de censura a l'alcadessa Dolors Sabater (Guanyem Badalona). La proposta ha tingut el suport del 92,6% del vots.

La votació s'ha produït tan sols un dia després que els socialistes guanyessin una moció de censura contra el popular Mariano Rajoy al Congrés dels diputats.

La consulta interna ha comptat amb una participació del 53,34%. Ara s'iniciaran converses amb els altres partits de l'Ajuntament de Badalona per tirar endavant la moció. Amb només tres regidors, el PSC necessita onze vots més, de manera que són decisius els suports del PP, que amb Xavier Garcia Albiol al capdavant compta actualment amb deu regidors, i un de Cs.

El PP ha ofert els seus vots als socialistes perquè el PSC presenti la moció.foto 3359654

Però els comuns no entenen el 'sí' del PSC a la moció de censura contra l'alcaldessa de Badalona. Així ho ha dit el líder de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, a través de les xarxes socials, en què ha considerat que és "absolutament incomprensible" un pacte "entre el PSC i el PP de Xavier García Albiol per fer-se amb l'alcaldia de Badalona".

Per altra banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de "suïcidi polític i enorme dececepció" la decisió del PSC.