Dolors Sabater té coll avall que el 20 de juny, dia en què es vota la moció de censura del PSC, deixarà de ser l'alcaldessa de Badalona. En una roda de premsa, Sabater ha dit que ja s'ha posat a disposició del futur alcalde, el socialista Àlex Pastor, que si res no canvia serà el màxim dirigent del municipi. L'encara alcaldessa assegura que farà un traspàs de carteres "responsables", però avisa que farà una oposició "vigilant" perquè es mantinguin les polítiques públiques i projectes que hi ha en marxa. En aquest sentit, ha demanat al PSC que detalli el programa i les prioritats del seu govern.

Sabater lamenta que el PSC hagi caigut a la "trampa" del PP de Xavier Garcia Albiol que, assegura, intenta "entrar per la porta del darrere" a l'Ajuntament per "projectar-se" de cara a 2019 de manera "irresponsable".

Tot i que Sabater dona l'alcaldia per perduda, la moció de censura ha estat envoltada de polèmica en les últimes hores. El Partit Popular, que ha cedit les 10 signatures dels seus regidors per tirar endavant la moció, ha amenaçat al PSC de deixar-lo sol en la votació, si es confirma que els socialistes estan pactant també amb Esquerra Republicana i Iniciativa per formar govern. "Que no em facin 'la pirula'", els ha advertit el líder del PP, Xavier García Albiol. 

ERC i ICV van explicar ahir, els oferiments reiterats del PSC per formar un govern d'esquerres que no tingués en compte l'actual alcaldessa de Guanyem Dolors Sabater.