El cofundador de Ciutadans i exportaveu en el Parlament de les Balears, Xavier Pericay, ha recordat aquest dilluns la caiguda que va patir el partit després de les últimes eleccions generals –va passar de 57 a 10 diputats– per alertar de què podria passar si la formació taronja continua amb la mateixa estratègia.

"Si amb Rivera el 2019 va passar el que va passar... amb Inés Arrimadas, que crec que és la millor candidata, pot passar el mateix", ha opinat Pericay en una entrevista a Las mañanas de RNE. En aquest context, l'exdirigent de Cs ha reclamat poder "veure les coses d'una altra manera" i ha assegurat que el problema "no és" només "d'estratègia", sinó també "organitzatiu". "Que el procés de decisió o elecció sigui de baix a dalt, i no com és en aquest partit: de dalt a baix", ha assenyalat.

Al seu llibre ¡Vamos? Una temporada en política, que s'ha publicat aquest mateix dilluns, Pericay explica que a Rivera només li valien les opinions "corroboratives" i "encomiàstiques", i que les altres les "arraconava sense cap mirament". En aquesta línia ha insistit el cofundador de la formació taronja, que ha lamentat la "falta de cintura" per "acceptar la dissidència i la crítica interna". "La possibilitat de dissentir. Sembla que, quan un ha votat a favor d'una estratègia, no té dret quan veu que no funciona a canviar-la", ha afirmat. Per tot això, Pericay ha animat el partit a modificar la seva estratègia i ha recordat que "Ciutadans va néixer per ser diferent" i per no caure "en els vicis dels altres partits". "La gent reclama que siguem aquest partit que vam ser", ha conclòs.