Una nova dimissió a l'executiva de Ciutadans agreuja la crisi interna de la formació liderada per Albert Rivera. Després de les dimissions de Toni Roldán i Javier Nart, aquest dissabte s'ha anunciat la dimissió de Xavier Pericay, responsable d'Educació del partit i un dels socis fundadors de la formació.

Segons ha avançat El Mundo, Pericay ja va transmetre a Rivera la seva intenció de dimitir la setmana passada, al·legant motius personals que no han transcendit. Ara bé, la dimissió de Pericay va començar a gestar-se quan va perdre les primàries del partit a les Balears i va culminar-se després de la reafirmació de Rivera a no donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

En una carta dirigida a Rivera, Pericay qualifica el Comité Nacional, arran del qual van dimitir Roldán i Nart, com a "desagradable" per culpa de les discussions i desencontres ocorreguts, concedint així una importància superior a la crisi interna del partit. Tot i això, el que fou líder del partit a les Balears, no critica el fet que el partit hagi decidit no donar suport a Sánchez, ja que considera que es va arribar a aquest pacte amb els electors a les últimes eleccions.

Alhora, Pericay assegura que "aquest era un bon moment per a prendre la decisió. Estic content amb el que hem fet en l'educació, hem fet una labor que ha estat reconeguda aquests anys. Ara torno als meus negocis que és escriure", ha subratllat Pericay, qui ha mostrat una "satisfacció personal" amb el treball realitzat.

"Han estat quatre anys apassionants, dels quals he tret profitoses lliçons sobre l'exercici del poder i el valor de l'amistat, i en els quals he conegut a gent estupenda, dins i fora del partit, començant per molts dels meus companys d'executiva", ha precisat. La carta conclou amb el desig de Pericay que el futur, el mateix per a Ciutadans que per a Espanya, "resulti navegable".