L'acte de dissabte a Perpinyà va acabar d'aprofundir en la fractura entre els socis del Govern. Alguns dels discursos que van escoltar-se dalt de l'escenari per part de representants de JxCat —especialment el de Clara Ponsatí— se'ls van posar travessers als dirigents d'Esquerra Republicana. El seu cap de files al Parlament ha retret públicament al president Torra que la setmana passada encapçalés la delegació catalana a la taula de negociació amb la Moncloa i que "dissabte el seu espai polític menystingués la mesa debilitant la posició del Govern". El president ha replicat que ells no van "amb el lliri a la mà". 

Lluny de llimar diferències, JxCat i ERC han fet evident durant la sessió de control del Parlament la distància estratègica entre tots dos. Fa només 24 hores Gabriel Rufián aplanava el camí, i afirmava des de Madrid que "està molt bé que t'aplaudeixin a Perpinyà, però el repte és que ho facin a Cornellà". Avui, Sergi Sabrià ho ha rematat, amb més finor però amb la mateixa contundència.

Durant el seu torn per preguntar al president de la Generalitat, ha criticat amb duresa l'actitud de JxCat. "No entenem com en un mateix espai es pot seure a defensar l'autodeterminació i l'amnistia i després carregar amb amargor contra la mesa", ha sentenciat. Alhora, ha recordat com el mèrit d'aconseguir que el govern espanyol s'assegui per abordar de manera bilateral el conflicte polític és d'ERC. I ha afegit que són conscients que "no es pot fiar tot a una carta" i que no ho faran perquè no són "il·lusos". En aquest sentit ha aclarit que els republicans no renunciaran "a cap via" i que entenen que "la negociació política és una eina complementària i aliada del carrer i la mobilització", que "no es contraposen, es retroalimenten". 

El president ha expressat sorpresa per les paraules del dirigent d'ERC. I tot i evitar un atac directe, se li ha entès tot. "Nosaltres no anem amb el lliri a la mà, sabem perfectament qui és l'Estat espanyol", ha assenyalat, tot insistint en "l'escepticisme" amb què es miren la taula de negociació. En aquest sentit ha deixat clar que el seu únic objectiu és que del diàleg amb la Moncloa se'n surti "amb la data pel referèndum"

El foc creuat entre socis no ha quedat aquí. Si hi ha una figura que Torra té entravessada políticament és la del president del Parlament, Roger Torrent. Primer per la no investidura de Carles Puigdemont, després per la polèmica en relació a la suspensió dels diputats presos, i finalment per l'assumpció de la retirada del seu escó. Torra ha aprofitat la seva intervenció al ple per demanar directament a Torrent que el restitueixi com a diputat. Minuts després, i arran d'una enganxada amb Ciutadans, que l'ha acusat d'ocupa —de la Generalitat—, ha recriminat a Torrent que permeti que se l'insulti a la cambra catalana i "no protesti".