Enuig d'ERC després que el president Quim Torra hagi tornat a atiar el foc contra el president del Parlament, Roger Torrent, per la retirada del seu escó. Els republicans recorden que van ser la JEC i el Tribunal Suprem qui van decidir desposseir-lo com a diputat, i no pas Torrent, i veuen "profundament irresponsable" posar el focus en el presidència de la cambra. Fonts del partit hi veuen un intent de "desgastar políticament" la seva figura.

En un sentit similar s'ha expressat el líder dels republicans a la cambra catalana, Sergi Sabrià, en un missatge públic a les xarxes socials. "No es pot manipular la realitat i exculpar la JEC i el TS. Qui retira l'escó i segresta el vot del president Torra és la JEC i el TS, no el president del Parlament", ha denunciat en aquest sentit.

La nova discrepància entre socis de Govern arriba després que Torra hagi tornat a reclamar, durant la sessió de control celebrada aquest dimecres, recuperar l'escó de diputat. Ho ha justificat arran de l'escàndol de l'assessor de Cs que era membre de la JEC, però des d'ERC lamenten que s'hagi posat el focus de nou en Torrent.

"Jo demano a aquesta cambra, sobre la base de la votació del 4 de gener, us ho demano, president, que reconsidereu la decisió d'haver-me retirat l'escó i que per tant pugui tornar a tenir tots els drets com a diputat d'aquesta cambra", ha deixat anar Torra després de criticar els vincles del partit taronja amb un vocal de la JEC i també del nou cas conegut avui del PP.

Des d'ERC també aclareixen que no comparteixen "en cap cas" la retirada de l'acta de diputat a Torra i ho veuen "una decisió injusta i impròpia absolutament d'un Estat democràtic". En aquest sentit, recorden que el Parlament, i Torrent, van recórrer la decisió per "revertir la situació".

A més, expliquen que des del partit "planten cara a la repressió" i "treballen per protegir les institucions catalanes", a través de garantir "la seguretat jurídica i que els acords que adopti el Parlament siguin eficaços i vàlids".