La sentència de la presidenta suspesa del Parlament i presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha arribat a la Xina, on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està realitzant un viatge oficial i on s'ha reunit amb el president Xi Jinping. En una roda de premsa després de la trobada entre els dos mandataris, el president espanyol ha rebut una última pregunta sobre la sentència de Borràs ja que, ha estat condemnada a 4 anys i sis mesos amb possibilitat de petició d'indult per reduir la pena de presó a dos anys. Pedro Sánchez no s'ha mullat gaire preguntat per si el govern espanyol demanarà l'indult i ha demanat "respectar el procediment".

"És important recordar que estem davant un cas flagrant de prevaricació i de mal ús dels recursos públics", ha opinat Pedro Sánchez al mateix temps que ha recordat que la sentència no és ferma i, per tant, "entenc que encara s'ha d'elevar al Tribunal Suprem, després s'han de pronunciar diverses instàncies de l'estat de dret i després ja es discutirà al Consell de Ministres", ha explicat sobre el procés que creu que seguirà la sentència. Pedro Sánchez ha volgut deixar clar que ell sí que té una opinió sobre el tema però que ha de ser "respectuós amb el procediment que marca l'estat de dret".

El PSC, implacable

El líder del PSC, Salvador Illa, també s'ha pronunciat aquest divendres sobre la sentència i ha assegurat que si la presidenta suspesa del Parlament i presidenta de Junts fos del seu partit “ja no estaria en cap posició directiva” ni tindria cap càrrec de responsabilitat. Ho ha dit en declaracions als periodistes després d'una reunió amb el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i el president de Pimec, Antonio Cañete, a Terrassa (Barcelona). Illa ha assegurat que si Borràs no fa un pas al costat des del PSC no es quedaran de braços plegats, i ha titllat de "lamentable" la interinitat durant sis mesos a la Presidència del Parlament.

Per la seva banda, la mateixa Laura Borràs ha replicat a tots els partits que reclamen un relleu a la presidència de la cambra, inclòs el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que si volen acabar amb la interinitat "que ells van provocar" la tornin a restituir immediatament de les seves funcions. Després de la sentència condemnatòria, Borràs s'ha mostrat "indignada" amb tothom que utilitza els "atacs de l'Estat" en benefici propi. "Estic indignada amb aquest independentisme que col·labora amb l'Estat del què es vol independitzar i, en canvi, atropella drets i llibertats que reclama per alguns però que ja li va bé que aparquin rivals polítics", ha afegit en una entrevista a RAC1.