El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a ser escridassat en un acte a Oviedo. Sánchez ha visitat aquest dilluns l'Hospital Universitari Central d'Astúries, i després de recórrer les instal·lacions i visitar el laboratori de cribratge neonatal de l'hospital, ha estat increpat mentre intentava parlar davant els mitjans de comunicació. "Que callis", li ha cridat un home. "Per set vots tens el cul vermell", li ha recriminat, fent referència als pactes amb Junts per Catalunya.

En to calmat, Sánchez ha afegit "bé, bé...", i ha intentat començar el seu discurs, que ha tornat a ser interromput pel mateix home, que continuava cridant: "No et volem. Has perdut el respecte de la població espanyola". "Deixa'm parlar, ja t'hem escoltat, ara deixa'ns parlar a la resta", ha contestat Sánchez. 

Sánchez, escridassat per Espanya

No és el primer cop que Pedro Sánchez viu aquesta situació incòmoda, i és que fa només una setmana va ser escridassat en un acte a Sevilla mentre participava en la col·locació de la primera pedra de la segona línia del metro de Sevilla. Allà també va ser rebut amb crits de “Fora, fora!” pels manifestants.

Precisament, el mateix dia, el líder socialista tenia un segon acte a la capital andalusa i allà va tornar a patir l'escridassada d'un grup de manifestants. De fet, els crits provenien dels balcons dels edificis on el líder socialista feia el seu discurs. “A veure, escolteu-me, escolteu-me, que tinc coses a dir”, va demanar el president del govern espanyol als veïns de la zona. 

A Catalunya, el president del govern espanyol també ha patit el rebuig de la gent. El desembre passat, Pedro Sánchez es va reunir amb el president Pere Aragonès al Palau de la Generalitat. En arribar al Palau, va ser rebut a crits per dos grups que s'havien concentrat a la plaça Sant Jaume. Per un costat, l'independentisme, amb Dolors Feliu —presidenta de l'ANC— al capdavant, i per l'altre, un grup d'espanyolistes vinculats a Vox i Revuelta, els organitzadors de les manifestacions al carrer Ferraz de Madrid.  

Ampliació del cribratge neonatal

Durant la seva visita a l'Hospital d'Oviedo, Sánchez ha anunciat que el seu Executiu ampliarà la cartera bàsica comuna del sistema de salut en el cribratge neonatal, "una pràctica segura per diagnosticar i tractar de manera precoç malalties congènites, estalviar patiment i despesa econòmica a les famílies d'aquests nens i nenes, i també a les administracions públiques". La cartera bàsica de l'Estat fins ara només cobreix tests per a set malalties, fet que, segons Sánchez, situa l'Estat "a la cua d'Europa" i genera "grans desigualtats", perquè mentre que hi ha comunitats autònomes on es limiten a detectar aquestes set malalties, d'altres en detecten fins a trenta. A Catalunya, actualment, el cribratge ja permet detectar vint-i-quatre malalties.

Sánchez ha anunciat que el seu govern "corregirà" la situació i "les pròximes setmanes" augmentarà la cartera de malalties detectables de set a onze. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!