Pedro Sánchez ha estat fortament escridassat aquest dilluns a Sevilla. El president del govern espanyol participava en la col·locació de la primera pedra de la segona línia del metro de Sevilla. Ha coincidit en aquest acte amb el president andalús, Juanma Moreno Bonilla, motiu pel qual el baró del PP no ha participat en el nou aquelarre del seu partit contra l’amnistia al Senat. El cas és que al líder socialista se li ha fet molt difícil intervenir en l’acte, perquè la cridòria dels assistents a l’acte era tan eixordadora que es colava enmig del seu discurs. “Fora, fora!”, li han cridat els manifestants en el primer acte.

 

El cas és que Sánchez ha fet una altra intervenció més tard, en un altre punt de la ciutat, per fer un anunci sobre habitatge. I allà també han fet acte de presència manifestants contraris a l’executiu del PSOE. De fet, els crits provenien dels balcons dels edificis on el líder socialista feia el seu discurs. “A veure, escolteu-me, escolteu-me, que tinc coses a dir”, ha arribat a dir el president del govern espanyol als veïns que interrompien el seu discurs; després d’haver-los observat amb un somriure d’orella a orella.

Ha estat precisament en aquest segon acte quan Pedro Sánchez ha fet un anunci sobre habitatge. Ha explicat que aquest dimarts el Consell de Ministres estudiarà un informe elaborat pel Ministeri d’Habitatge per revocar la ‘golden visa’ per la compra d’un habitatge. És a dir, l'obtenció automàtica de la residència espanyola per als ciutadans no comunitaris que inverteixin 500.000 euros o més en béns immobles. "Iniciarem el procediment per eliminar la concessió de la 'golden visa', i prendrem les mesures necessàries per garantir que l'habitatge sigui un dret, i no un mer negoci especulatiu", ha dit el president espanyol. Segons informa la Moncloa, en els últims 10 anys l'Estat ha concedit 10.000 autoritzacions de residència per la via de l’anomenada visa d’or.

El govern de Mariano Rajoy va activar el 2013 la 'golden visa' que atorga la residència espanyola a aquelles persones que inverteixin un mínim de 2 milions d'euros en deute públic, 1 milió d'euros en accions o dipòsits bancaris, o 500.000 euros en habitatge. L’actual president espanyol ha recordat que avui en dia 94 de cada 100 'golden visa' atorgades estan vinculades a la inversió immobiliària, i es concentren en ciutats com Barcelona, Madrid, Màlaga, Alacant, Balears o València, "precisament les ciutats que s'enfronten a un mercat d'habitatge altament tensat on és gairebé impossible trobar un habitatge per als que ja hi viuen".

"La inversió especulativa en habitatge no és l'Espanya que volem", ha remarcat el líder socialista durant el seu discurs, perquè "és un model que ens condueix al desastre i a una desigualtat fruit de la inaccessibilitat dels joves i famílies per aconseguir un habitatge". Segons Sánchez, el seu govern vol posar la "catifa vermella" als qui arribin a l'Estat a crear ocupació, invertir en innovació i millorar el teixit productiu, "i no als que simplement busquen especular amb un bé com l'habitatge".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!