"Les mesures no resisteixen. La reforma de les pensions de 2013 està caducada". Així de contundent s'ha mostrat el PDeCAT en el ple monogràfic sobre les pensions que aquest matí s'ha celebrat en el Congrés. El portaveu del partit a la Cambra baixa, Carles Campuzano, ha instat l'executiu de Rajoy a obrir-se a revisar el sistema de pensions en haver-se evidenciat, sota el seu punt de vista, que és necessari reformar-lo a través de la comissió del Pacte de Toledo.

El PDeCAT s'ha afegit a les crítiques expressades en bloc per l'oposició. Campuzano ha recordat que l'última reforma de les pensions, que va introduir la pujada dels ajuts segons el nou Índex de Revalorització, es va aprovar en un Congrés amb una configuració parlamentària diferent, en la qual els populars ostentaven la majoria dels escons.

"Quan es governa des de la solitud, des de la majoria absoluta i sense el suport dels interlocutors socials, les reformes no resisteixen", ha exposat el portaveu del PDeCAT, just abans de qualificar la reforma popular de "caducada".

Campuzano ha exigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que s'obri a negociar un nou sistema: "Rectifiqui", ha dit el portaveu després d'un discurs del cap de l'executiu espanyol en qui ha condicionat la reforma de les pensions a l'aprovació dels pressupostos de 2018, que es mantenen parats per la negativa del PNB de donar suport a uns comptes de Rajoy si persisteix l'aplicació del 155 a Catalunya.