La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha fet una crida a la "generositat" per formar Govern "d'una vegada per totes i tan aviat com sigui possible", en al·lusió a la CUP. Ho ha expressat en una roda de premsa després de la reunió de l'executiva del partit d'aquest dilluns, on s'ha manifestat la importància que aquest Govern "funcioni i pugui desbloquejar la situació actual amb el 155 instal·lat a les institucions catalanes".

Pascal ha volgut recordar que aquest dilluns s'havia de celebrar el ple d'investidura del candidat Jordi Sànchez, on ella havia d'assistir com a convidada, "però les circumstàncies polítiques no ens ho han permès".

Per la seva banda, la consellera d'Educació, Clara Ponsatí, ha dit aquest matí que unes eleccions no es podrien descartar, tot i això, el PDeCAT ha assegurat que "l'escenari electoral no és bo i s'ha d'evitar de totes totes".

Marta Pascal ha subratllat que a hores d'ara l'únic candidat que contempla la seva formació és Jordi Sànchez i que per ara "ningú ens ha fet arribar la necessitat de fer una aposta per qualsevol altre nom". En cas que aquesta candidatura no funcionés, la coordinadora ha explicat que s'haurà de trobar una altra persona "compatible amb el pla de Govern".

En la mateixa línia ha tornat a insistir en la necessitat de ser "generós en aquesta situació excepcional" i ha matisat que el seu partit ja va ser generós en el moment en què Carles Puigdemont va fer un pas al costat a canvi de Jordi Sànchez.

"Les declaracions de Salvadó són lamentables"

Així de contundent s'ha mostrat Pascal sobre la conversa telefònica que es va filtrar de Lluís Salvadó on parlava amb algú sobre les dones sense cap mena de cura en una xerrada en què el fil principal és trobar una consellera dona que ocupi el càrrec al Departament d'Educació.

"Són unes declaracions lamentables i fora de lloc, això mai tindria cabuda en el nostre partit perquè és masclista i està fora de lloc", afegia la coordinadora del partit al mateix temps que anima el d'ERC a "reflexionar sobre les seves responsabilitats".

"Volem recuperar el lideratge de Barcelona"

Finalment, Marta Pascal ha parlat sobre els processos de primàries que estan en marxa: "Volem recuperar el lideratge de la ciutat de Barcelona, que no pot estar més temps sota el govern d'Ada Colau". Ha acabat exposant que des del partit es fa una molt bona valoració de com estan anant les proclamacions d'alcaldables.