La consellera d'Educació, Clara Ponsatí, ha respost el comentari despectiu del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, que va dir que "Catalunya no trobarà a faltar Ponsatí​". Illa es referia a la decisió de la consellera d'abandonar Bèlgica per reincorporar-se a la Universitat de Saint Andrews. "La política catalana té personatges de poca qualitat", així és com s'ha referit Ponsatí al secretari socialista. 

La titular d'Ensenyament ha explicat a Catalunya Ràdio que la decisió de marxar al Regne Unit l'ha pres "per tenir una vida professional i guanyar-se la vida", un canvi d'aires que fa que Ponsatí asseguri que no sap si formarà part del Consell de la República.

En una manifestació que es va fer aquest diumenge a Londres per reclamar la implementació de la República, Ponsatí va exposar que no es poden descartar unes eleccions, i avui hi ha tornat: "Pot ser que s'hagin de repetir les eleccions, però si es fa serà perquè no ens permeten posar en pràctica el resultat dels comicis del 21-D".

Pel que fa a les amenaces del govern espanyol sobre la immersió lingüística a les escoles catalanes, la consellera ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat: "La discussió sobre la casella del castellà a les escoles forma part del xantatge del govern espanyol"; en la mateixa línia ha afegit que "amb una casella no podran desmuntar el nostre sistema d'immersió lingüística".

Per acabar, Clara Ponsatí ha indicat que la justícia britànica no atorga extradicions motivades per temes polítics però que tot i saber això, abans de fer efectiu el seu trasllat, es va posar en contacte, per explicar els seus moviments, amb alguns dirigents polítics del país.