El PDeCAT prepara una convocatòria del consell nacional del partit per al mes de juliol, després que aquest dilluns la direcció demòcrata va confirmar que s'havien reprès les converses sobre la confluència amb JxCat i que la voluntat era concretar un acord abans del mes de setembre.

Des d'alguns sectors del partit s'havia expressat el malestar per la falta d'informació sobre les negociacions amb la Crida en relació a aquest procés. El darrer consell nacional es va celebrar el 14 de desembre i precisament va abordar la proposta del president del partit, David Bonvehí, sobre la confluència amb JxCat.

Des de la formació demòcrata s'assegura que ha resultat "del tot impossible" organitzar abans una trobada presencial del consell nacional. Argumenten que aquest òrgan l'integren 400 persones, que durant la crisi del coronavirus s'ha restringit el moviment entre territoris, i que per poder celebrar un consell nacional de manera adequada és imprescindible garantir que tothom pugui participa-hi.

El PDeCAT ha explicat als seus consellers que estan estudiant diferents fórmules per celebrar el consell amb la voluntat que aquest es pugui seguir a través d'una plataforma digital que garanteixi interactuar un nombre importants de participants i alhora permeti unes normes de participació.

Al mateix temps la direcció del partit es planteja, segons ha informat als membres d'aquest òrgan, la possibilitat de convocar un consell nacional en un format que combini la participació presencial i la telemàtica, ateses les dificultats de celebrar una trobada amb tanta gent.