El PDeCAT confia que abans de setembre ja s'hagi tancat una proposta de reordenació de l'espai polític que representa JxCat, segons ha explicat el portaveu de la formació demòcrata, Marc Solsona.

El president del partit, David Bonvehí, ha explicat aquest matí a l'executiva de la formació que s'ha reemprès la "calendarització" de les converses amb la Crida de Jordi Sànchez per concretar la proposta final, després que les converses es van veure interrompudes pel coronavirus.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva nacional del partit, Solsona ha recordat que el mandat del consell nacional demòcrata és de "transitar cap a JxCat", però ha insistit a reclamar que es reconegui el PDeCAT, en un debat en què la ideologia tindrà un pes important, i davant del qual, ha advertit, "JxCat no pot ser sense el PDeCAT".

En relació al suplicatori de la diputada Laura Borràs, ha reiterat la voluntat de votar no al suplicatori, ha mostrat el suport a la portaveu del grup, ha insistit que els fets de què se l'acusa no són delicte i ha subratllat que Tribunal Suprem no li garanteix un judici just.

Reivindica Pujol

En ser interrogat sobre el 90 aniversari de l'expresident Jordi Pujol, Solsona ha assegurat que tot i rebutjar qualsevol tipus de corrupció, el PDeCAT reivindica el llegat polític de Pujol i el de CDC. 

"A vegades sembla que alguns volen esborrar de la història tot el que representa Pujol i el seu llegat polític. És un error i una falta de perspectiva política", ha retret.