Titulars diversos a les portades d'aquest diumenge, però amb alguns punts en comú. La crisi entre el PSOE i Podemos fa el salt també a les portades dels diaris. Tot va començar amb la decisió de la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, de retirar l'acta de diputat a Alberto Rodríguez (Unidas Podemos), que no ha caigut gens bé a la formació morada. A partir d'aquí, anunci de querella contra Batet i reculada al cap d'unes hores. El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat que la querella contra Batet, en la que s'acusa de prevaricació a la presidenta per retirar l'escó al diputat de Podemos Alberto Rodríguez, és una acció legal de l'afectat "a títol personal". Un fet que ha portat a Rodríguez a abandonar Podemos. Tot plegat en tan poques hores, que la premsa madrilenya, bull. El titular de La Razón és per a la crisi entre el PSOE i Unides Podem: "El duelo entre Díaz y Calviño amenaza la paz con Bruselas". El rotatiu, però, també duu una entrevista amb  la diputada del PP candidata a adjunta del Defensor del Poble, Teresa Jiménez-Becerril: "Otegi puede dejar de ser un terrorista, pero no un asesino". Després de la manifestació en suport dels drets dels presos bascos a Euskadi.

La Razon 24 oct

El Mundo 24 oct

La Vanguardia també té lloc per a l'enèsima crisi del govern espanyol i repassa l'enfrontament entre el PSOE i Unides Podem al govern espanyol: "Díaz planta cara a Calviño per la reforma laboral". A més, també analitza les inversions de l'Estat no executades a Catalunya, amb especial èmfasi a la línia R3 de Rodalies –que uneix Barcelona i la Tor de Querol per Vic, Ripoll i Puigcerdà– i la B-40, coneguda com a 'quart cinturó': "Les obres que no arriben mai".

"El creciente protagonismo de Díaz tensiona el Gobierno y pone en alerta a Sánchez", resumeix El Mundo sobre la crisi al govern espanyol. També duu en portada una informació sobre l'espionatge a l'empresària Corinna Larsen per part dels serveis secrets de l'Estat: "El CNI ocultó al rey emérito, durante cuatro años, que espiaba a la "peligrosa" Corinna". Per altra banda, El Periódico també recull la polèmica del govern espanyol: "PSOE y Podemos siguen la pugna por la reforma laboral pero enfrían el conflicto". També hi ha espai en portada per l'edició de l'Open House de Barcelona, que permet visitar diferents edificis de la ciutat. "Barcelona, ciudad abierta"

ABC 24 oct

El Periodico 24 oct

La Vanguardia 24 oct

També hi ha protagonisme a les portades pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, en forma d'entrevista. El diari Ara l'entrevista: "La millor manera de confrontar amb el govern espanyol és la taula de diàleg". Ara bé, el titular és per a una investigació sobre els 'crackers' que bloquegen els ordinadors de terceres persones amb fins delictius: "La màfia que segresta la teva informació". Per altra banda, l'ABC posa el focus en el conflicte basc amb una fotografia a tota portada del líder d'ERC, Oriol Junqueras, abraçant el coordinador general d'EH Bildu, Arnadlo Otegi, que van coincidir en una manifestació a Sant Sebastià: "Las familias de los presos redoblan la presión sobre Otegi".

En un altre ordre de coses, El País dedica la portada a la crisi mundial de subministrament de primeres matèries: "Atasco global". A més, entrevista el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska: "¿Bildu? Todos los apoyos al programa de gobierno son bien recibidos".

El País 24 oct

ara 24 oct

'I am a Catalan'

Aquest diumenge fa 50 anys que el violoncel·lista Pau Casals va pronunciar un breu discurs a l'ONU reivindicant Catalunya amb l'estrena de l'Himne de les nacions Unides, que havia compost. El titular d'El Punt Avui és per la frase "I am a Catalan". A més, també comparteix el discurs en portada. Durant el seu discurs, Casals recordava que Catalunya va tenir Parlament abans que, fins i tot, Anglaterra. "Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on hi hagué les primeres nacions unides. En aquell temps – segle onzè – van reunir-se a Toluges – avui França – per parlar de la pau, perquè els catalans d’aquell temps ja estaven contra, contra la guerra. Per això les Nacions Unides, que treballen únicament per l’ideal de la pau, estan en el meu cor, perquè tot el que fa referència a la pau hi va directament".

El Punt Avui 24 oct



Imatge principal: enfrontament entre Capità Amèrica i Iron Man. Qui guanyarà? / Unsplash