La portaveu nacional de Ciutadans, Patricia Guasp, ha obert la porta a pactar amb el PSC el nomenament d'un nou titular a la presidència del Parlament després de la condemna de 4 anys i mig de presó, 13 anys d’inhabilitació a càrrec públic, per a la presidenta suspesa Laura Borràs, en considerar-la autora d’un delicte de prevaricació i un altre de falsedat documental quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). "No ens han agradat moltes de les seves decisions, però estarem d'acord per a no tenir un president que sigui d'ERC o de Junts", ha afirmat en referència al PSC en una entrevista al Cafè d'Idees de La2 i Ràdio 4Patrícia Guasp ha confirmat que la seva formació estudia la proposta del PSC per modificar el reglament del Parlament "per fer més ràpidament la destitució de Borràs". 

Llibertat absoluta en els pactes

Patricia Guasp també ha parlat sobre uns hipotètics pactes postelectorals a Espanya. Tot i que, Ciutadans està passant una època molt delicada, ha afirmat que "un partit liberal de centre com Cs no ha de tenir cap soci preferent". En aquest sentit, s'ha mostrat disposada a pactar amb el PP, PSOE i altres partits d'àmbit autonòmic. La portaveu dels taronges ha parlat de la tasca del govern de Pedro Sánchez i l'ha considerat "molt preocupant", ja que, ha valorat que el partit socialista actua de forma molt diferent segons la comunitat autònoma de què es tracti. "Nosaltres el que donem és llibertat absoluta als territoris per a pactar, per a acordar, després del 28-M, els governs depenent quin PP i quin PSOE tenen al seu costat", ha reiterat. No obstant això, ha garantit que "Ciutadans no pactaria amb els extremistes, els totalitaris que volen excloure als altres".

La portaveu nacional de Ciutadans no ha volgut entrar al fons de la qüestió en ser preguntada per l'allau de renúncies de càrrecs de Ciutadans, que han optat per no entrar a les llistes del partit a les eleccions o que directament han abandonat la formació. Es tracta, ha dit, de qüestions orgàniques de la formació, que "no interessen la ciutadania". Patrícia Guasp ha fet un exercici d'optimisme en assegurar que veu il·lusió en el projecte de Ciutadans. Així, ha tret importància a les dificultats que ha tingut la vicealcaldessa Begoña Villacís per confeccionar la seva llista per Madrid, una candidatura en la qual només repeteixen quatre edils. Onze l'han abandonat.

Inés Arrimadas, a Jerez de la Frontera

Patrícia Guasp també s'ha referit a la decisió d'Inés Arrimadas de traslladar la seva residència habitual a Jerez de la Frontera. Segons la portaveu de Ciutadans, es tracta d'una decisió personal de la líder de la formació, i ha criticat que se centralitzi la política nacional espanyola només a Madrid.