La portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha abandonat Madrid per marxar a viure a Jerez de la Frontera (Cadis), la seva ciutat natal. Ho ha anunciat a través d'una publicació al seu perfil personal d'Instagram, en la qual ha explicat que ha pres aquesta decisió per poder "tenir a prop a la família". L'expresidenta del partit taronja ha explicat que en els anys que va viure a Barcelona i a Madrid mai no va tenir la família a prop, i que amb dos nens petits "es fa difícil conciliar". "Hem pres aquesta decisió pensant en el millor des del punt de vista personal per a tota la família", ha assenyalat en una publicació on se la veu acompanyada dels seus fills durant un acte de Setmana Santa a la localitat gaditana. 

Malgrat tot, Arrimadas ha subratllat que això no implica abandonar el seu càrrec com a diputada al Congrés encara que a partir d'ara passi "més hores en trens i avions" i ha aprofitat per llançar un missatge en defensa del seu partit, que està en caiguda lliure i al llarg d'aquest 2023 pot arribar a desaparèixer dels plens municipals, els parlaments autonòmics i fins i tot de les Corts Generals. "Ser la portaveu de Ciutadans al Congrés és un orgull immens i un honor sense parangó perquè és el projecte polític més bonic que ha donat a llum el nostre país", ha reivindicat Arrimadas, i ha insistit que és l'únic projecte "que defensa l'Espanya de lliures i iguals que ens mereixem i per la que val la pena lluitar". Un missatge que d'alguna forma també es pot llegir en clau de comiat. "Ja ho sabeu: jo amb Ciutadans, sempre", ha conclòs la diputada el seu missatge. 

Arrimadas podria marxar... al PP?

Tot i que Arrimadas ha reiterat un cop més la seva lleialtat a Ciutadans, hi ha rumors que apunten que davant l'imminent fracàs electoral dels taronges, es passarà al Partit Popular. L'exsecretari d'organització de Ciutadans, Fran Hervías, va publicar a finals del mes passat un llibre sobre el partit: 'Ciudadanos. La historia jamás contada', en el qual explica com va gestar-se aquesta formació i què va suposar el canvi de lideratge d'Albert Rivera a Inés Arrimadas. L'exdiputat és especialment dur amb l'expresidenta, a qui responsabilitza de la caiguda en desgràcia del partit per haver-se apropat massa al PSOE i no haver-se aliat amb el PP en moments clau. 

En una entrevista al diari El Español amb motiu d'aquest llibre, Hervías assegura que Arrimadas està "negociant la seva incorporació al PP" per presentar-se a les eleccions generals com a diputada per Cadis". Segons afirma, "deixarà l'acta de diputada abans de les eleccions i després anunciarà la seva incorporació al PP.