La davallada electoral de Ciutadans des de les eleccions generals de 2019 ha tingut moltes conseqüències: la dimissió d'Albert Rivera, la fuga de militants o la pèrdua de pes polític en són algunes, Ara també es coneix quin ha estat l'impacte econòmic de la caiguda en desgràcia del partit taronja. Segons informa l'ABC, la patacada electoral ha fet que el partit compti amb 7.247.414 euros menys l'any 2020 respecte al 2019

L'impacte econòmic dels mals resultats electoral s'ha pogut saber quan el partit ha fet pública el seu compte de resultats de 2020, que ha estat auditada abans d'estiu pel Tribunal de Comptes 

Menys representació, menys subvencions

El principal forat als comptes del partit prové de la reducció dràstica de les subvencions que reben. El partit va passar de tenir 57 escons al Congrés a tenir-ne 10, que juntament amb la pèrdua de representació al Senat, han estat els canvis més dolorosos per les finances de Ciutadans. Només amb la pèrdua de representats en aquestes dues cambres el partit ha perdut més de 4 milions d'euros en subvencions per al funcionament del grup parlamentari. 

Ciutadans no només ha perdut pes en les cambres de l'Estat, sinó també en les regionals. En els parlaments autonòmics la reducció de diputats els ha fet perdre més de 2 milions en subvencions. 

La fuga de militants 

L'altre cop econòmic que derivat dels mals resultats electorals ha estat la fuga de militants que experimenta el partit. Ciutadans ha passat d'ingressat més de 3 milions d'euros en quotes dels seus militants l'any 2019, a ingressar-ne poc més de 2 milions. Es tracta d'una reducció d'un terç dels ingressos per part dels militants. 

Estrènyer-se el cinturó 

Davant aquesta situació al partit no li ha quedat cap més remei que estrènyer-se el cinturó. Per tal de no caure en registrar pèrdues el partit groc ha reduït dràsticament les seves despeses d'un any a un altre. 

Mentre que l'any 2019 el partit va gastar més de 15 milions d'euros, en el mateix període de 2020 van gastar uns 5 milions d'euros menys, segons recull l'ABC.  

Un futur complicat

La situació econòmica del partit només és un símptoma més del seu estat actual. Ciutadans fa temps que concatena derrotes electorals. El cop de les eleccions generals de 2019 només va ser el tret de sortida, després d'aquest han arribat altres patacades electorals com els que va partir el partit a Catalunya en les darreres eleccions., on van perdre 30 escons.  

La situació interna tampoc brilla per la seva bona salut. Les tensions internes han dut al partit a purgar alguns integrats, quan aquell no seguien el camí de molts altres que han abandonat la formació política.  

 

Imatge principal: Inés Arrimadas, líder de Ciutadans, durant la clausura dels / Europa Press