El passeig de Gràcia s'ha regirat contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha decidit que avui no engegaria les llums de Nadal, en senyal de protesta. A la resta de la ciutat, les llums s'han encès avui dijous.

L'Associació Passeig de Gràcia (APG) protesta per les polítiques de mobilitat de l'Ajuntament a la Diagonal i al carrer Aragó, i la negativa a instal·lar una pista de patinatge gratuïta als Jardinets de Gràcia.

El president de l'APG, Lluís Sans, ha explicat que el que ha passat "ha estat la gota que fa vessar el got del descontentament amb les polítiques de mobilitat", i ha criticat en aquest sentit la supressió de carrils de circulació a l'avinguda Diagonal, per les obres d'un nou col·lector, i les obres al carrer Aragó per la construcció d'un carril bici.

Sans ha lamentat la "nul·la sensibilitat" que té l'Ajuntament amb el comerç i la restauració del centre, perquè es dificulta l'arribada dels clients que procedeixen de l'àrea metropolitana i de la resta de Catalunya, que es calcula que són el 26% del total.

També ha insistit en el "profund descontentament dels comerciants i restauradors de l'avinguda més emblemàtica de la ciutat —en al·lusió al passeig de Gràcia— amb les últimes accions dutes a terme pel consistori".