La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha admés que si no prosperen els recursos judicials perquè Jordi Sànchez pugui sortir de la presó per assistir al ple d'investidura s'haurà de buscar un altre nom "consensuat dins la pluralitat i diversitat que té JxCat i a la vegada tenint en compte el gran pal de paller que és el Partit Demòcrata en aquesta oferta electoral". 

Pascal ha afirmat que estan pendents de la decisió de dimarts vinent del Tribunal Suprem, que haurà de respondre a l'apel·lació presentada per la defensa de Sànchez, però ha insistit que Sànchez continua sent l'aposta del PDeCat i que "cal defensar, des d'una perspectiva democràtica, la possibilitat que sigui investit". 

Tot i que ha admés que si els recursos no prosperen caldrà buscar un altre nom per a la investidura, la coordinadora del PDeCat ha puntualitzat que creu que el focus s'ha de posar  "en el fet que Jordi Sànchez es va poder presentar a les eleccions, va ser escollit entre els 135 diputats i té tot el dret del món a ser investit com qualsevol altre diputat". A més, ha afegit que un possible escenari electoral "no seria bo", ja que "perpetuaria el 155". 

D'altra banda, pel que fa el naixement del moviment polític Junts per la República, impulsat per diputats independents de JxCat, Pascal ha mostrat el seu respecte "cap a la diversitat que té Junts per Catalunya" però ha afegit que "ara el que toca és centrar-se en la investidura i en formar govern".