Alegria continguda a la seu del Partit Popular a Madrid després de les eleccions celebrades aquest 10 de novembre. La formació de Pablo Casado ha aconseguit 88 escons, de manera que n'ha guanyat 22 respecte als comicis celebrats el 28-A. Tot i així, la formació blava ha pagat l'auge de VOX i no ha pogut superar el PSOE, que ha tornat a ser la força més votada del Congrés dels Diputats.

Millorar els resultats de les últimes eleccions era quelcom que el PP donava per fet, i és que en aquella ocasió va aconseguir 66 escons, el pitjor registre de la seva història. En aquell moment el creixement de Cs el va penalitzar i aquest cop ha estat VOX el partit que li ha restat vots entre l'electorat de dretes espanyol. La formació de Santi Abascal, que comptarà amb 52 diputats, en guanya 28 i amenaça seriosament el PP com a força hegemònica a la dreta conservadora.

En total, el partit de Casado suma 5.019.460 vots, 645.807 més que el 28-A. Aquest augment també s'ha produït a Catalunya, on els populars han rebut el suport de 286.302 votants. Cayetana Álvarez de Toledo i María de los Llanos de Luna seran les diputades del partit al Congrés per Barcelona.

El PP, VOX i Navarra Suma guanyen escons però Cs s'ensorra de manera estrepitosa, de manera que les dretes no podran governar. D'altra banda, la suma entre PSOE, Unidas Podemos i Más País tampoc es traduirà en una majoria absoluta, de manera que sembla inevitable que es torni a produir un escenari on els partits independentistes tindran un paper clau.

Al Senat, el PP recupera posicions. Si a l'abril els populars van aconseguir 54 senadors, ara n'han obtingut 81.