L'estèril creixement del Partit Popular a Espanya també s'ha vist reflectit a Catalunya, on la formació blava ha guanyat un escó. Com era d'esperar, el PP no tindrà representació de les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona; però en canvi comptarà amb 2 diputats per Barcelona al Congrés Espanyol: Cayetana Álvarez de Toledo i María de los Llanos de Luna.

El PP ha estat la cinquena força més votada de Catalunya per darrere d'ERC, PSC, JxCat i ECP. El 28-A va aconseguir un escó i ara en té 2, els mateixos que VOX, que també en guanya un, i que Cs, que en perd 3. 

Cayetana va ser col·locada al PP català per Pablo Casado abans del 28-A per tal de millorar els resultats dels comicis del 2016, que es van traduir en 6 diputats. En aquella ocasió, però, l'únic que va aconseguir va ser enfonsar la formació blava, que només va comptar amb l'escó que ella mateixa ocupava.

7 mesos després d'aquell abril, la Marquesa de Casa Fuerte millora els seus resultats (passa de 155.935 a 224.639 vots a la circumscripció de Barcelona) però no pot evitar que el PP segueixi sent una força menor a Catalunya.​

"Treballarem per als constitucionalistes de Catalunya, no estareu sols i mai us sentireu desemparats", ha dit en una breu compareixença posteriors als comicis.​