En ple procés de refundació de Ciutadans, amb el dubte de qui lideraria el partit a partir d'ara, sobre la formació taronja planaven també els rumors d'una integració al PP per part d'aquells candidats que, com molts han fet a hores d'ara, fugissin del partit. Aquesta possibilitat havia estat alimentada fins i tot pel president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que treballa per fer una "alternativa real contra Pedro Sánchez" i considera que exmembres taronges tenen cabuda al seu partit. Amb tot, però, un cop s'ha escollit a Patríca Guasp, afí a Inés Arrimadas, nova presidenta i s'hagi optat per mantenir el mateix nom i només canviar el logo, hi ha part del PP que no es mostra tan entusiasmada amb aquesta possibilitat, ja que consideren Cs un partit mort i marcat per sempre per les derrotes electorals: primer, la d'Albert Rivera, i la més que esperada patacada del partit a les pròximes generals, previstes pel mes de desembre, tal com vaticinen totes les enquestes. Segons assegura el diari El Independiente, en poc temps els populars han passat de donar la benvinguda a exmembres de Ciutadans com per exemple a Catalunya la diputada Lorena Roldán a, almenys per part d'alguns sectors més reticents, tancar-los la porta als nassos.

En els millors moments del partit taronja, des del PP estaven ben contents cada cop que alguns dels polítics de Cs feia el pas, però ara, aquests temps ja s'han oblidat i alguns sectors populars consideren que integrar als "orfes" dels liberals no aporta res més que identificar-se amb un projecte que ha fracassat, tot i aquest intent de refundació que ha acabat dirigint-se cap a l'opció més continuista amb Inés Arrimadas. Tot plegat encara s'intensifica més en aquells territoris on, en algun moment, els dos partits van governar en coalició: Andalusia, Madrid, Múrcia i Castella i Lleó, on la relació entre els partits encara és més complicada ja que acumulen molta desconfiança. Per exemple, a Múrcia, el record de la moció de censura fallida encara dura i a Madrid, la dràstica decisió d'Isbael Díaz Ayuso de convocar eleccions per desempallegar-se dels seus socis segueix fent mal. A Castella i Lleó va passar quelcom similar, amb la diferència que el govern del PP va deixar de ser en coalició amb Cs per pactar amb Vox. A Andalusia, la situació és diferent, ja que Juanma Moreno ha integrat a la immensa majoria d'excàrrecs de Ciutadans al seu govern de majoria absoluta. 

Begoña Villacís, l'excepció

Si hi ha un nom que destaca en aquesta refundació de Ciutadans, aquest és el de Begoña Villacís, que és vista des de l'òptica del PP com l'única política que podria aportar quelcom interessant. Villacís no va voler liderar el partit i es va unir a Inés Arrimadas contra Edmundo Bal. A hores d'ara, es tracta d'un dels pocs càrrecs importants que manté el partit als ajuntaments arreu de l'estat, ja que la crisi a la Comunitat de Madrid no va provocar que el pacte es trenqués també a l'Ajuntament i des de 2019 és vicealcaldessa de la capital espanyola. En els últims dies, Villacís ha començat a seguir els perfils dels seus companys de coalició a les xarxes, cosa que s'ha entès com una picada d'ull de la política.