Aquest dilluns ha començat la campanya de les primàries per triar nou líder a Ciutadans. La votació se celebrarà els dies 9 i 10 de gener i els 7.642 afiliats que hi poden participar hauran d'escollir entre tres candidatures: la de 'Reneix el teu partit', liderada per Adrián Vázquez i Patricia Guasp i que compta amb el suport d'Inés Arrimadas i Begoña Villacís; la de 'Ciutadans de nou', que encapçala Edmundo Bal; i una tercera que va passar el tall, 'La base del canvi', amb Marcos Morales com a figura capdavantera. El tret de sortida ja ha permès que la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, hagi manifestat les seves crítiques contra Edmundo Bal: "Penso que ell vol pactar amb Pedro Sánchez", ha dit. "No estic a favor de pactar amb el president del govern espanyol en aquest moment en el qual està erosionant el nostre estat de dret, desprestigiant a jutges i institucions. Per aquest motiu, no dono suport a la candidatura d'Edmundo Bal, sinó que ho faig a la d'Adrián Vázquez i Patricia Guasp", ha indicat en una entrevista a Cuatro.

A priori, la llista 'Reneix el teu partit' és la que parteix com a favorita. Adrián Vázquez aspira a ser el secretari general de la formació, mentre que Patricia Guasp es presenta a portaveu política del partit. Formen part de la candidatura, en una posició simbòlica, Inés Arrimadas i Begoña Villacís. Aquesta última ha volgut elogiar l'encara presidenta dels taronges: "El que ha fet Arrimadas és un acte de generositat enorme, fent un pas al costat i renunciant a liderar el partit". La vicealcaldessa madrilenya ha volgut subratllar que ni ella ni la líder de Cs s'integraran en l'òrgan màxim de la formació en el cas que guanyi la llista que integren. "No passa res perquè, de tant en tant, es canviï la totalitat de l'equip directiu; aquesta candidatura és liberal, segueix defensant el que ha defensat sempre Ciutadans i no fa coses estranyes", ha afegit.

La llista d'Arrimadas obté el doble d'avals que la de Bal

El dijous, el partit va donar a conèixer els avals de la militància que havia obtingut cadascuna de les candidatures. La llista que compta amb el suport d'Inés Arrimadas va sumar un total de 1.367 suports, de manera que aconseguia duplicar els avals obtinguts per Edmundo Bal (679). La tercera candidatura es va conformar amb 142 suports, xifra suficient que els va servir per passar el tall. A la candidatura 'Reneix el teu partit' també s'hi han adherit altres figures destacades del partit taronja, com ara Guillermo Díaz, que aspira a ser un dels viceportaveus; Nacho Martín Blanco o Carlos Carrizosa.

En el cas de la llista d'Edmundo Bal, el diputat al Congrés competeix per ser el portaveu polític de la formació, mentre que per a la secretaria general proposa a Santiago Saura, regidor de Cs a Madrid. Bal també ha aconseguit sumar a la seva llista a la diputada a l'hemicicle estatal, Sara Giménez, que opta a la vicesecretaria general. La campanya es desenvoluparà al llarg de tota aquesta setmana i els candidats preveuen fer actes de campanya per tot el territori estatal.