La sortida de Juan Marín, que havia estat el líder del partit a Andalusia i vicepresident del govern andalús abans de la majoria absolta de Juanma Moreno, encara cou. Tot i que en les últimes setmanes els taronges s'han acostumat que els militants abandonin el vaixell, en el seu cas va ser la direcció qui el va fer fora després de la derrota del partit a les eleccions del passat mes de juny. Ara, després de setmanes de silenci ha decidit carregar molt durament contra la cúpula del seu ja expartit, concretament contra la presidenta Inés Arrimadas, que moltes persones consideren que s'està aferrant al càrrec i destruint el poc que queda de la formació. Tot i que no ha dit el seu nom ni el de cap altre company, Marín ha lamentat que "hi ha tres ignorants de torn al partit que estan portant el partit a la ruïna", que Ciutadans no pot treure's de sobre. 

En una entrevista molt dura a Efe, Marín ha lamentat que des que el van fer abandonar el partit per convertir-se en president del Consell Econòmic i Social d'Andalusia, no ha rebut cap trucada des de Madrid. En aquell correu electrònic en què explicava que la seva baixa no era per voluntat pròpia sinó per instruccions basades en la incompetència de la direcció. "Els mediocres sempre intenten treure's de sobre a qui realment hem fet alguna cosa pel projecte", ha deixat caure. Tot i que no va ser Inés Arrimadas qui li va demanar qui abandonés el partit, sinó el secretari d'Organització, Carlos Pérez-Nievas, l'exvicepresident andalús creu que la presidenta del partit hauria d'assumir la seva responsabilitat i haver parlat amb ell sense intermediaris i amb normalitat. No va ser així, i Marín creu que la líder taronja "insulta a la intel·ligència" quan hores després va dir que desconeixia si seguia estant afiliat o no. 

Villacís, de les poques que se salva 

Una de les poques persones de la primera línia del partit que el van defensar va ser la portaveu i vicealcaldessa a Madrid, Begoña Villacís, que també s'han emportat bufetades d'aquests "tres o quatre ignorants", com defineix als càrrecs del partit que l'estan enfonsant. Villacís té encara bona relació amb Marín, que lamenta que a la madrilenya li estan fent "el mateix que ell". En la mateixa línia que s'han expressat els rebels del partit sobre la remodelació fake de Ciutadans, Juan Marín creu que aquesta no servirà de res, comparant-ho amb els equips de futbol: "Aquests no canvien d'escut o de nom, sinó de president, entrenador o jugadors". 

Ara mateix, segons Marín, les grans deficiències de Cs són l'organització, la comunicació interna i la implantació territorial, una situació molt complicada i que trigarà a resoldre , si és que ho aconsegueixen. L'exvicepresident andalús ha deixat clar que ja no té cap comunicació oficial amb el seu partit, més enllà dels molts missatges que rep de companys, però com a amics: "Ningú m'ha telefonat i jo no trucaré a ningú".