El candidat a llistes de Junts per Catalunya Joan Canadell ha intentat veure el got mig ple pel que fa a la decisió del TSJC. Malgrat que la decisió cautelar és provisional, de moment, les eleccions canvien de data i passen a celebrar-se el 14 de febrer en comptes del 30 de maig. Des de Junts, que amb les dades de contagis a la mà van ser un dels ferms defensors a ajornar-les, Canadell ha capgirat la situació: "Això d'avui del TSJC pot ser un nou revulsiu per anar a votar i superar de llarg el 50% de vots independentistes", ha escrit a Twitter.

Canadell està convençut que les decisions judicials i el desgavell de dates poden provocar una reacció del vot independentista, una mobilització a respondre a les estructures de l'estat espanyol i que aquest vot mostri totes les discrepàncies. Començant per la presó i l'exili dels seus líders i el retard d'un indult que sembla etern fins que es faci efectiu.

En un context de crisi sanitària, l'acció política podia quedar en un segon terme i situacions com aquestes s'haurà de veure quines conseqüències tenen en els votants catalans. Malgrat que les darreres enquestes, com la GAD3, segueixen donant una majoria parlamentària als partits independentistes, el vot encara no supera el llindar del 50%. I la crítica de la decisió del TSJC, per part de Junts, Esquerra, la CUP i el PDeCAT, ha estat unànime.

L'executiu del Govern ha replicat al TSJC assegurant que "no comparteix la decisió" de suspendre l'ajornament de les eleccions del 14 de febrer i argumenta que la suspensió dels comicis "responia a un criteri sanitari i epidemiològic" que es manté plenament vigent i que a més és fruit d'un "acord unànime de tots els grups del Parlament", segons la consellera de Presidència, Meritxell Budó. 

Aquest migdia, poc abans de l'habitual roda de premsa del Consell Executiu, el TSJC ha anunciat que ha estimat les mesures cautelaríssimes que s'havien sol·licitat contra el decret que suspèn la convocatòria de les eleccions del 14 de gener i assenyala el 30 de maig com la nova data dels comicis. Per tant, mentre no hi hagi una decisió definitiva sobre les impugnacions, la convocatòria de les eleccions del 14 de febrer es manté vigent.